Elevii şi „Memoria holocaustului”

Elevii şi „Memoria holocaustului”
ORADEA - Pentru câteva zile Oradea s-a transformat în capitala istoriei Holocaustului ca urmare a găzduirii concursului şcolar „Memoria Holocaustului”.

Deschiderea festivă a concursului a avut loc ieri la Filarmonica de Stat Oradea, iar probele de concurs se derulează până joi când cei mai buni participanţi vor fi premiaţi.

„Concursul «Memoria Holocaustului» rerezintă un moment de aducerea aminte şi de luarea aminte la actele de atrocitate ale regimului hitlerist”, a subliniat Ioan Şereş, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor în deschiderea evenimentului. Deschiderea concursului a beneficat şi de scurte momente artistice realizate de elevii Liceului de Artă din Oradea, de la Palatul Copiilor din Oradea şi de reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din Oradea.

Concurs serios

Pe durata concursului candidaţilor le vor fi verificate cunoştinţele despre perioada în care evreii a fost supuşi tratamentelor inumane, perioadă cunoscută acum sub denumirea de Holocaust. Competiţia reumeşte 35 de judeţe cu 57 de echipaje pentru cele două categorii de concurs: gimnaziu şi liceu.

De jurizarea cunoştinţelor elevilor se va ocupa o comisie numită prin ordin de ministru, concursul fiind inclus în calendarul naţional de concursuri aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Concursul se află la a II-a ediţie, iar Oradea este pentru prima dată gazda competiţiei.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !