Elevii sportivi, donatori de sânge constanți

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Donarea de sânge, spirit civic la liceenii sportivi
Donarea de sânge, spirit civic la liceenii sportivi
Spiritul de răspundere civică în rândul elevilor sportivi le face cinste. De șase ani elevii Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” donează sânge pentru a-i ajuta pe cei suferinzi.

La Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea continuă tradiția de donare de sânge. Proiectul inițiat de conducerea instituției i-a avut ca și coordonatori pe cei directori adjuncți ai instituției profesorii Roland Bocoi și Lucian Stance. Cei doi aflându-se la al șaselea an de implementare a proiectului.

Cu acet prilej circa 40 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, au donat sânge în zilele de 18, 19 și 20 mai, urmând ca donarea să continue și în această săptămână, când elevii, studenții și cadrele didactice, alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, vor desfășura o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

4donare sange LPS2

„Mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a proiectului, partenerilor, domnului dir. Matei Dan, profesorilor diriginți de la clasele a XII-a Reblean Mari, Pop Nelu, Korodi Iboia și de la clasele a XI-a Olah Robert, Crișan Anca, Szucs Tunde, dar în primul rând mulțumesc elevilor donatori care au dat dovadă de o deosebită dăruire și implicare în proiect”, a specificat Roland Bocoi, unul din inițiatorii proiectului. Proiectul se va finaliza în luna septembrie, ocazie cu care elevii vor dona rechizite elevilor nevoiași.

„Obiectivele proiectului sunt: depășirea deficitului de sânge și preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea; intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”; informarea populației cu privire la semnificația actului donării de sânge; implicarea elevilor și profesorilor liceului, precum și a studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie în activitatea de promovare a donării de sânge; acțiuni de donare de rechizite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare”, a precizat Roland Bocoi.

4donare sange LPS

Acesta a mai spus că „pentru început, în cadrul proiectului au avut loc câteva întâlniri de lucru, ocazie cu care reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine, alături de studenți din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie de la Universitatea din Oradea, au interacționat cu elevii și profesorii de la Liceul Sportiv. Elevii au vizionat materiale video, au primit pliante, au fost informați despre modalitatea de a dona sânge, care sunt beneficiile asupra organismului și care sunt condițiile care trebuie să le îndeplinească un donator”.

Alături de Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiționali sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Serviciul Promovarea Sănătății din cadrul DSP.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !