Elevii timiseni lipsesc pe capete de la scoala

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Elevii timiseni lipsesc pe capete de la scoala
Elevii timiseni lipsesc pe capete de la scoala
Din 193 de elevi înscrişi la cursurile de seral de la Colegiul Valeriu Branişte Timişoara, miercuri, 17 octombrie, între orele 8-9, lipseau 155. Verificările inspectorilor de la Inspectoratul Şcolar Timiş arată că elevii timişeni lipsesc pe capete de la şcoală.

„Frecevenţa elevilor la ore va constitui obiectul unei analize foarte serioase, pentru că absenţele reprezintă un motiv al rămânerii în urmă la învăţătură”, a spus, marţi, Cornel Petroman, inspector şcolar general al ISJ Timiş. Acesta a prezentat rezultatele unei monitorizări de 3 zile în şcolile timişorene în ceea ce priveşte prezenţa elevilor la cursuri. „Monitorizarea arată că luni, între orele 13-14, în cele 27 de şcoli verificate, lipseau 27,19% dintre elevi, un procent cam mare pentru noi.

Miercuri, monitorizările au fost făcute între orele 8 şi 9, iar procentul abseţilor era de 21,87%. La seral, absenteismul este peste 50 % şi nu poate fi comparat cu învăţământul la zi”, a spus inspectorul general şcolar Cornel Petroman. „Şi anul trecut au fost făcute astfel de monitorizări, iar rezultatele arată că era la fel şi atunci. Problema este la liceele industriale, unde mulţi elevi sunt din mediul rural şi fac naveta”, a explicat şi Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct ISJ Timiş.

Din punctul de vedere al reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, soluţia problemei ţine de mai mulţi factori. „Strategia este ca diriginţii să se ocupe direct de fiecare elev în parte şi să ia legătura cu familia, pentru că multe familii nu ştiu de aceste absenţe. Dacă părinţii nu sunt atenţi la copii şi nu ţin legătura cu şcoala, degeaba se iau măsuri doar la nivelul şcolilor”, au spus reprezentanţii ISJ Timiş.

Citeste si: Zeci de chiulangii gasiti in barurile din Timisoara

Zeci de chiulangii depistati in barurile din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !