Elevii vor în Banat

Elevii vor în Banat
Deva – Potrivit unui sondaj efectuat de ISJ reiese că liceeni judeţului Hunedoara preferă să meargă la Timişoara pentru a-şi urma studiile universitare. Politehnica se află pe primul loc în topul facultăţilor, urmată de Facultatea de Medicină şi Facultatea de Informatică.

Într-un sondaj efectuat de Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara (ISJ) pe un eşantion de 300 de elevi proveniţi de la 18 licee şi grupuri şcolare din judeţ, se arată că 44% din cei chestionaţi doresc să urmeze cursurile unei facultăţi la Timişoara.

Pe locul doi în topul preferinţelor se află Clujul cu 17%, urmat de Bucureşti cu 10%. Pe ultimul loc se situează Deva, doar 2% dintre cei chestionaţi exprimându-şi dorinţa de a studia aici. „Eu m-aş duce la Timişoara sau Cluj.

În Deva sunt puţine facultăţi şi totodată mai puţine domenii din care poţi alege. Mă atrage teologia şi filologia şi cred că la Cluj sau Timişoara pot fi instruit mult mai bine în aceste domenii”, spune I.C. Petruse, elev al unui liceu din Deva. Dintre domenii, informatica ocupă primul loc cu 12%, urmat de educaţia fizică cu 10% şi medicina 8%. Greutatea găsirii unui loc de muncă face ca dreptul să fie domeniul cel mai puţin căutat.

„Pe mine nu mă atrage dreptul, ci psihologia. Vreau să urmez cursurile unei facultăţi de profil, la Timişoara pentru că acolo sunt cei mai buni profesori”, spune Andreea Samoilescu.

Unii elevi afirmă că Timişoara se află în topul preferinţelor pentru că este oraşul unde studenţii găsesc mai multe locuri de distracţie.

„Oraşul este foarte frumos, întâlneşti alt fel de oameni şi cred că dorinţa de distracţie este cea care îi îndreaptă pe cei mai mulţi tineri spre Timişoara. Eu vreau să ajung designer vestimentar, iar pentru asta tot la Timişoara am să merg”, spune Silvia Toma, elevă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase