Elevul Marian Olah, cel mai bun bucătar

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
3Comentarii
Marian Cristian Olah, cel mai bun bucătar
Marian Cristian Olah, cel mai bun bucătar
Elevul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Olah Marian Cristian, din clasa a XI-a, specializarea Bucătar, a obținut Premiul I și Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică la Concursul pe meserii „Bucătar”, etapa națională, desfășurată în perioada 22-26 aprilie 2019 la Târgu Jiu.

Marian s-a calificat la etapa națională a Concursului pe meserii, calificarea Bucătar, în urma obținerii Premiului I la Concursul pe meserii – etapa județeană, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor 2019.

Faza națională a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj în orașul Târgu Jiu și a constat într-o probă scrisă, în care au fost evaluate competențele teoretice privitoare la însușirea corectă a temei de specialitate din programa pentru concurs, și o probă practică.

La proba practică, concurentul a avut de realizat un preparat la care comisia de evaluare a punctat organizarea locului de muncă, dozarea corectă a materiilor prime și auxiliare, procesul tehnologic de obținere a preparatului, condițiile de calitate în ceea ce privește preparatul și, nu în ultimul rând, curățenia la locul de muncă.

La concurs au participat 27 de elevi de la liceele de profil din România, însoțiți de profesori de specialitate ai acestor unități de învățământ. Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a fost reprezentat de elevul Olah Marian Cristian, din clasa a XI-a, specializarea Bucătar, avându-i ca profesori coordonatori pe Popa Lavinia – prof. instruire practică, Sicoe Gabriela – prof. inginer de specialitate și prof. însoțitor Radu Florica.

Elevul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazulʺ a obținut Premiul I și Premiul Special la acest concurs, clasând colegiul pe primul loc în România. ,,Această experiență a început cu un drum lung și greu, ore în șir de mers cu trenul. Ajuns la Târgu Jiu, am făcut cunoștință cu alți concurenți, olimpici și ei în județele de unde proveneau. Am făcut schimb de impresii, toți fiind începători în ale bucătăriei.

Emoțiile dinaintea concursului își făceau simțită prezența, dar dorința de a fi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mă făcea tot mai încrezător în mine. Clipa mult așteptată a premierei, după două probe extenuante din cauza emoțiilor și a probelor în sine, a venit cu mult așteptatele premii: Premiul I pentru concursul pe meserii și Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică.

În final a fost o experiență de neuitat, alături de maiștri cu multă experiență și viitori bucătari cu visuri mărețe. Multe mulțumiri și un respect deosebit profesoarelor care m- au îndrumat: Popa Lavinia și Sicoe Gabriela”, a spus Marian Cristian Olah.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor