Elicopter suspendat pe Spitalul Județean și incendiu la Crișul

Elicopter suspendat pe Spitalul Județean și incendiu la Crișul
Joi, 16 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat două exerciții tactice cu forţe și mijloace de intervenţie în teren.

Scopul acort activități a fost pregătirea persinalului pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni.

Elicopter suspendat pe Spitalul Județean

Scenariul primului exercițiu a prevăzut un elicopter rămas parțial suspendat, în urma unei aterizări forțate, pe clădirea Spitalului Județean din Oradea. Pompierii au intervenit pentru stingerea stabilizarea elicopterului, stingerea incendiului la elicopter și salvarea celor trei persoane rămase încarcerate în interiorul acestuia.

Incendiu la centrul comercial Crișul

Cel de-al doilea exercițiu a constat în stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul centrului comercial Crișul, concomitent cu acțiunea de salvare de la înălțime a unei persoane surprinse de flăcări pe acoperiș.

„Pentru gestionarea celor două evenimente, au fost mobilizate forţele şi mijloacele Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea, 43 de pompieri militari intervenind cu două autospeciale de lucru la înălțime, o autospecială de descarcerare, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță de tip B2”, precizează maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Principalele obiective urmărite prin desfăşurarea acestor exerciţii au vizat:

• verificarea fluxului informaţional – decizional în astfel de situaţii de urgenţă;

• testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la astfel de obiective;

• verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea modalităţilor de perfecţionare a acestora;

• verificarea căilor de acces şi a modului de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă, a hidranţilor interiori şi exteriori, rezervei de apă pentru intervenţie, instalaţiilor speciale, dotării cu mijloace de primă intervenţie etc.;

• verificarea nivelului de pregătire a echipajelor de intervenţie;

• antrenarea personalului cu atribuţiuni în organizarea, coordonarea şi conducerea operaţiunilor de stingere a incendiilor în locuri cu aglomerări de persoane, precum şi a acţiunilor de salvare, evacuare şi prim-ajutor de urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !