Elita studentilor economisti la Scoala de Vara de la Universitatea din Oradea

Elita studentilor economisti la Scoala de Vara de la Universitatea din Oradea
Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER) şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Centrul de Cercetare pentru Competitivitate şi Dezvoltare Durabilă (CCCDD), Asociaţia Generală a Economiştilor din România – filiala Bihor (AGER) şi Centrul de Documentare Europeană din cadrul Universităţii din Oradea (EDCO), anunţă organizarea celei de a III-a ediții a Şcolii de vară itinerante AFER, cu tema “Competitivitate şi dezvoltare durabilă din perspectiva integrării europene”, organizată la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, în perioada 2 – 11 septembrie 2010, la Oradea.

Şcoala de vară itinerantă AFER 2010, cu tema “Competitivitate şi dezvoltare durabilă din perspectiva integrării europene” se adresează studenţilor de elită din învăţământul superior economic românesc, care au fost premiaţi în cadrul Olimpiadei Naţionale a Studenţilor Economişti, ediţia a IV-a (noiembrie 2009) şi ediţia a V-a (mai 2010). Conform deciziei AFER, fiecare facultate membră va desemna un număr de 3 studenţi olimpici, care vor participa în mod gratuit la Scoala de vara organizată în acest an la Oradea, costurile fiind suportate de către organizatorii acestei Şcoli.

Pe durata desfăşurării Şcolii de vară, cei 40 de studenţi participanţi la ediţia din acest an a Şcolii de vară vor parcurge 5 module de curs/aplicaţii, pe următoarele teme:

  • Modul I: Integrarea economică europeană şi politicile comune ale UE. Cadrul general al proiectelor cu finanţare europeană în România;

  • Modul II: Competitivitate;

  • Modul III: Dezvoltare regională şi dezvoltare durabilă;

  • Modul IV: Dezvoltare euroregională şi cooperarea teritorială europeană;

  • Modul V: Antreprenoriat şi dezvoltarea resurselor umane.

În cadrul fiecărei teme sunt invitaţi, în calitate de Keynote Speakers, personalităţi de prestigiu în domeniul ştiinţelor economice din România, dintre care amintim: domnul Prof. univ. dr. Gheorghe ZAMAN, Membru corespondent al Academiei Române, Preşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România (AGER), Director al Institutul de Economie Naţională din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice “Costin C. Kiriţescu” – Academia Română, domnul Prof. univ. dr. Marin DINU, Decan al Facultăţii de Economie, Academia de Studii Economice din Bucureşti, domnul Prof. univ. dr. Ioan TALPOŞ, Rector al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, domnul Prof. univ. dr. Ioan POPA, Şef al Catedrei de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti, doamna Dr. Steliana SANDU, Cercetător ştiinţific gradul I, Institutul de Economie Naţională din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice “Costin C. Kiriţescu”, Academia Română, domnul Prof. univ. dr. Aurel Negucioiu, Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” Bucureşti, doamna Prof. univ. dr. Mihaela LUŢAŞ, Prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, domnul Prof. univ. dr. Emilian M. DOBRESCU, Secretar ştiinţific al Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie, Academia Română, domnul Prof. univ. dr. Constantin POPESCU, Facultatea de Economie, Academia de Studii Economice din Bucureşti, domnul Prof. univ. dr. Alexandru TAŞNADI, Facultatea de Economie, Academia de Studii Economice din Bucureşti, domnul Prof. univ. dr. Nicolae BIBU, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timişoara, şi alţi experţi invitaţi.

Ceremonia de deschidere a Şcolii de vară itinerante AFER 2010 cu tema “Competitivitate şi dezvoltare durabilă din perspectiva integrării europene” va avea loc vineri, 3 septembrie 2010, începând cu ora 9.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea. La ceremonie vor participa reprezentanţii Universităţii gazdă a Şcolii de Vară, precum şi reprezentanţii autorităţilor locale orădene, în frunte cu Rectorul Universităţii din Oradea, Prof.univ.dr. Cornel ANTAL şi respectiv, cu Primarul Municipiului Oradea, dl. Ilie BOLOJAN. Ceremonia de deschidere a Şcolii de Vară va fi prezidată de către doamna Prof. univ. dr.Anca DODESCU, Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, alături de domnul Prof. univ. dr. Constantin ROŞCA, Director executiv al Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER).

Gazdele Şcolii de Vară – corpul academic al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea, cu o bogată experienţă în implementarea de proiecte finanţate din fonduri europene – au pregătit celor 40 de studenţi economişti olimpici, un program deosebit, care include, pe lângă activităţile academice specifice, numeroase prezentări de proiecte de succes, exemple de bune practici şi dezbateri cu specialişti din practica economică şi cu experţi-cheie din cadrul autorităţilor publice cu activitate în domeniul tematic al Şcolii de Vară, cum sunt Consiliul Concurenţei din România, Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest, Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Serviciul Programe, Prognoze, Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană şi respectiv, Primăria Oradea, Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, completate de activităţi de networking, team-building şi team-working, dar şi de agrement, specifice zonei turistice a Bihorului şi Euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !