Elogiu artistic naturii

Elogiu artistic naturii
ORADEA – Pe simezele Teatrului pentru Păpuşi şi Tineret „Arcadia” se află, de joi, expoziţia de pictură a artistului Niculae Adel. Într-un cadru intim, la care au participat cunoscuţi ai autorului

Cele aproximativ 60 de exponate au fost prezenate de directorul teatrului, Marius Aron, secondat de Liana Opriş, profesoară la Şcoala de Arte „Francisc Hubic”.
Lucrările reprezintă imagini selective din natură, peisaje, glastre cu flori şi naturi statice, cuprinse de artist într-o paletă de culoare extrem de caldă şi reprezentativă pentru stilul cu care acesta şi-a cucerit publicul.
Pentru autor aceste lucrări nu reprezintă altceva decât „un elogiu adus naturii, care denotă o încărcătură emoţională şi respect pentru artă într-o lume în care suntem agasaţi de un limbaj plastic abstract”, afirmă cu încredere Liana Opriş.
Tuşa vibrantă, pasta moale care încălzeşte fiecare element al lucrării şi liniştea care răzbate dincolo de ramele tablourilor concentrează o lume aparte, în care artistul se descoperă pe sine. În fiecare imagine se regăseşte un sentiment nobil, pe care Adel l-a aşezat cu grijă în ţesătura pânzei.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase