Elvetianul cu suflet de roman, promovat in Rusia

De Veronica Bursaşiu
Roman Menz, un om şi un manager la superlativ
Roman Menz, un om şi un manager la superlativ
Înainte de a veni în România, în urmă cu 9 ani, a primit o slujbă în Canada, la Toronto, însă România i s-a părut mai atractivă.

Roman Menz, directorul Fabricii de Ciment Holcim de la Alesd şi a operaţiunilor de la Staţia de Macinare de Ciment de la Turda, îşi va încheia la 31 iulie 2012 mandatul din România. Conform unui comunicat de presă, pozitia sa va fi preluată de la 1 august de canadianul Kevin Hughes, care a ocupat anterior funcţia de director al Fabricii Beli Izvor din Bulgaria. Roman Menz a fost promovat şi el se va alătura echipei din cadrul Holcim Rusia ca Director de Proiect, responsabil de modernizarea fabricii de ciment din Volsk.

Iubit de aleşdeni

Atât timp cât a condus fabrica din Aleşd, Roman Menz a fost extrem de implicat în viaţa comunităţilor locale, asupra cărora şi-a pus o puternică amprentă. Pentru modul în care a ştiut să comunice şi să fie alături de oameni, Roman Menz, eleveţianul cu suflet de român a fost extrem de iubit şi respectat de către toţi bihorenii. Născut la Brugg, Roman Menz s-a considerat tot timpul un om foarte bogat, datorită faptului că a putut să interacţioneze cu mai multe culturi şi să ia ce e mai bun din fiecare. Niciodată nu a regretat decizia de a alege România şi a fost mândru că împreună cu echipa sa a reuşit să modernizeze compania la care a lucrat. Întotdeauna a fost preocupta de problemele de mediu şi îşi dorea ca într-o zi să înlocuiască întraga flotă a fabricii cu maşini hibrid. Ca manager de fabrică, Roman Menz nu s-a concentrat doar pe performanţele şi dezvoltarea tehnologică a unităţii de producţie, ci şi pe dezvoltarea echipei, fiind un lider foarte apreciat şi obţinând rezultate profesionale excelente in toate ariile de responsabilitate.

În România, Roman Menz şi-a început activitatea în anul 2003 ca Director de Proiect pentru toate fabricile. În 2005, el a fost numit în funcţia de Director al Fabricii de Ciment de la Aleşd şi sub conducerea sa, unitatea de producţie a devenit una dintre cele mai moderne şi performante din Europa de Est. Experienţa sa profesională anterioară include poziţii tehnice şi comerciale în companii elveţiene din sectorul industrial şi cel al telecomunicaţiilor, precum şi în cadrul sediului central al Grupului Holcim.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !