Elvira Rambu:„M-am distrat, am ras si am ramas cu un gust amar”

Aceasta este impresia actriţei aflată în distribuţia lungmetrajului Morgen după premiera de gală de la Bucureşti.

„M-am distrat, am râs. Şi la sfârşit mi-a lăsat un gust amar. Fiindcă omenia începe să dispară, iar filmul acesta are foarte multă omenie. Sper că filmul acesta va clădi mai multă omenie pentru copiii noştri, care sper că îşi vor croi altfel viaţa, cu mai mult curaj, fiindcă eu cred că noi suntem lipsiţi de curaj”, a spus actriţa Elvira Platon Rambu, după ce a vizionat, în premieră lungmetrajul regizorului salontan Marian Crişan. Actriţa a vorbit apoi despre plăcerea de a juca alături de Marian Crişan, care a ştiut exact câtă libertate de expresie să dea actorilor şi să le ceară exact ce dorea să obţină de la ei.

„Marian Crişan nu a improvizat, cred că a ştiut din prima ce vrea, cred că avea totul în cap perfect. Lăsa libertate actorului, dacă dorea ceva foarte tare, o făcea dulce, molcom. Şi cu şoţul meu din film s-a creat o relaţie dincolo de cuvinte. De exemplu scena în care spălăm vase nu a fost repetată. Eu spăl vase şi mă uit într-un fel la el, el  toarnă apă, nu e nevoie de cuvinte se vede că există o relaţie între noi…Parcă nu a fost o muncă la filmări. Replica mea preferată , e aceea după ce îl arunc pe Miron din casă şi zic: «Şezi aici ca mutu şi nu zici nimica»”, spune Elvira Platon Râmbu.   

Actriţa Teatrului de Stat Oradea promite că :„O să mai văd filmul, cred că filmul acesta raportat la lungimea lui are puţine cuvinte, are tăceri, urmăriri, este uimitor cum doi oameni se înţeleg, se apropie fără să înţeleagă limbile pe care le vorbesc”.

Yilmaz Yalcin, actorul turc de origine kurdă, care joacă rolul emigrantului, spune că s-a comportat firesc în film fiindcă vine din partea de S-E a Turciei şi cunoaşte oameni care pleacă de acolo fiindcă nu au ce să mănânce.

Regizorul Marian Crişan a declarat imediat după premiera de gală: „Am văzut Morgen de atâtea ori încât nu cred că a mai rămas nici o secvenţă pe care să nu o ştiu, dar îmi place să îl văd cu public. Povestea aceasta s-a născut la Salonta, într-o zi de iarnă. Apoi totul a curs natural, am început să pun pe hârtie şi în câteva luni aveam primul draft. Sper să avem o reacţie bună la public, şi dacă este bine promovat, sper să aducă publicul la sală”.

Caravana Morgen

În  primul său lungmetraj, “Morgen” produs de Mandragora Films, Marian Crişan a plasat povestea în Salonta, oraşul în care s-a născut. Aşa cum a promis atunci când a filmat în oraş, Marian Crişan se întoarce la Salonta cu Morgen. De această dată cu un cadou pentru bihoreni care vor putea vedea printre primii filmul distins cu patru premii la Festivalul Internaţional de la Locarno. Pe 7 octombrie, Morgen va putea fi vizionat la Grupul Şcolar Agricol, pe 8 octombrie, la Colegiul Arany Janos, iar pe 9-10 octombrie în cinematografele din Salonta.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !