Emi Inter School, debut in Saptamana altfel

Elevii Colegiulul Naţional „Mihai Eminescu” au fost foarte activi încă din prima zi a „Săptămânii altfel”.

Emi Inter School a organizat ieri primul eveniment, de la înfiinţare. Organizaţia şi-a propus informarea elevilor în legătură cu siguranţa lor de zi cu zi. Activitatea intitulată „Spune NU! Viaţa are prioritate!” s-a desfăşurat în Sala Festivă, cu sprijinul campaniilor Antidrog, Antiviolenţă şi Antidiscriminare, având ca public tineri de diferite vârste.

Reprezentantul Agenţiei Naţionale Antidrog le-a prezentat elevilor diferite droguri legale dar şi stările pe care acestea le pot induce, cum ar fi ameţeală, inconştienţă, euforie, chiar şi durere. În condiţii de criză, tinerii recurg la măsuri extreme, având falsa impresie că drogul le oferă o stare de linişte şi calm, pe când de fapt singurul lucru pe care îl dă e dependenţa. Elevilor le-au fost ilustrate diferite cazuri în care mulţi tineri au ales ca rezolvare a problemelor personale diferite substanţe toxice, tutun, droguri sau alcool. De asemenea, vorbitorul a expus şi cazurile în care intervine anturajul, adolescenţii dorind să păstreze aparenţele de integrare datorită principiilor impuse de gândirea unui anumit grup. Concluzia trasă a fost că în momentele decisive ale vieţii, ar trebui luate decizii raţionale care să nu ne afecteze sănătatea.

În aceeaşi notă au continuat şi reprezentanţii Poliţiei Române alături de psihologul şcolii, Mirela Şaupe, siguranţa fizică şi emoţională fiind subiectele principale susţinute în cadrul campaniilor Antiviolenţă şi Antidiscriminare în şcoli sau societate. Au fost prezentate diferite tipuri de violenţă în şcoli, atât cea verbală cât şi cea fizică, ilustrând moduri de apărare în cazul în care elevii sunt atacaţi. Soluţiile oferite de către poliţişti au fost înştiinţarea cadrelor didactice în legătură cu abuzul fizic sau verbal, iar psihologul a considerat că ignorarea remarcilor răutăcioase este cea mai bună rezolvare a problemei.

Susţinere pentru Ştefănuţ

De asemenea, tot ieri în cadrul şcolii a avut loc Târgul de prăjituri în colaborare cu Patiseria Danessa şi European Drinks, cu scopul caritabil de a strânge bani pentru Ştefan, un băiat ce suferă de leucemie şi are nevoie urgentă de o operaţie în Viena. Mâine, elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu se vor afla pe Principală, începând cu ora 10, încercând să strângă scrisori şi desene de susţinere pentru Ştefănuţ, iar cei care vor face donaţii vor primi sucuri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !