Emigranţi în Noua Zeelandă

1Comentariu
Emigranţi în Noua Zeelandă
DEVA – Sute de hunedoreni încearcă, în fiecare an, să obţină viză pentru Noua Zeelandă sau Australia. Cu toate acestea mai puţin de cinci la sută reuşesc. Şi asta deoarece drumul către ţările de la capătul lumii este presărat cu foarte, foarte multă birocraţie.

Visul de a emigra în Australia sau în Noua Zeelandă există în mintea multor hunedoreni. Potrivit unui reprezentant al unei agenţii de profil, anual, câteva sute de hunedoreni cer informaţii despre modalitatea în care poţi obţine o viză. Cu toate acestea puţini reuşesc să-şi împlinească acest vis.
Hunedoreanul Cosmin Iuga a ajuns în Noua Zeelandă în urmă cu cinci ani. Are 36 de ani şi este inginer automatist, dar lucrează ca inspector de calitate la o firmă de montare a instalaţiilor de înaltă tensiune. De fapt visul lui era să ajungă în Australia unde are rude. A reuşit să ajungă aproape de continentul-ţară şi s-a oprit. „În Noua Zeelandă nu e nici bine, nici rău. Eu unul cred că depinde de la caz la caz. E loc şi pentru oamenii mai săraci cu duhul. Tonul dominant al ţării pare să fie refrenul ”, spune hunedoreanul.

Studiile contează
Pentru Noua Zeelandă sunt preferaţi cei care au studii superioare. Într-un top al meseriilor pe primul loc se situează inginerii, absolvenţii de şcoli postliceale, în special domeniul tehnic şi medical, informaticienii şi medicii veterinari. „În Australia au şanse şi cei cu studii liceale sau cu şcoli profesionale. Sunt excluşi cei care nu au o meserie, respectiv absolvenţii de licee teoretice”, declară Gabriel Ştefănoiu, directorul unei agenţii de profil.

Tiberiu Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor