Emil Constantinescu, la Oradea

10Comentarii
Emil Constantinescu, la Oradea
Fostul preşedinte al României a fost prezent la susţinerea tezei de doctorat a colonelului Toboşaru. Imagini  | Video: Emil Constantinescu despre Universitatea din Oradea Video | Video: Emil Constantinescu despre criza politică Video 

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a fost prezent miercuri la Universitatea din Oradea. Profesorul universitar, Emil Constantinescu, a participat la susţinerea publică a tezei de doctorat: „Parteneriatul strategic dintre România şi SUA. Istorie şi geopolitică”, a col. (r) Nicolae Toboşaru. Lucrarea a fost coordonată de prof. univ. dr. Mihai Drecin. Comisia a fost formată din prof. univ. dr. Ioan Horga (preşedinte), prof. univ. dr. Mihai Drecin şi referenţii: prof. univ. dr. Constantin Hlihor de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti, prof. univ. dr. Adrian Ivan de la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca şi prof. univ. dr. Ion Zainea de la UO.

Susţinerea lucrării a fost apreciată de comisie cu distincţia „Magna cum Laude”.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a spus că prezenţa fostului preşedinte al ţării este o dovadă a aprecierii pe care o are faţă de şcoala doctorală din Oradea.

Grup academic

Referitor la lucrarea de doctorat a colonelui (r) Nicolae Toboşaru, Emil Constantinescu a spus că este un demers îndrăzneţ, având în vedere polemicile faţă de cercetarea istoriei recente. Universitarul crede că subiectul va produce efecte, iar pasul colonelului Toboşaru va fi continuat şi de alte centre universitare din ţară.

Emil Constantinescu a vizitat campusul Universităţii din Oradea şi s-a declarat impresionat de progresul pe care instituţia de învăţământ superior l-a făcut în ultima perioadă de timp. „Ceea ce se construieşte la Oradea mi se pare serios. Azi, Universitatea din Oradea lucrează la calitatea învăţământului, aceasta fiind o problemă cheie în toate universităţile din ţară şi din lume”, a declarat Emil Constantinescu, care a propus construirea unui grup academic care să dezbată problemele actuale ale învăţământului superior românesc.

Crina Dobocan10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor