Eminescienii au castigat balul

133Comentarii
Eminescienii au castigat balul
ORADEA – Vineri seara in Disco No Problem a avut loc cea mai tare finala disputata vreodata in cadrul Balului Balurilor, iar liceele participante au fost “Economic”, “Vuia”, “Eminescu” si “Blaga”.
 BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 II BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 III BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 IV BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 V BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 VI BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 VII BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 VIII BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 IX BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 X BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 XI BB.Economic,Vuia,Eminescu,Blaga 23.03.2007 XII Activ in No Problem 23.03.2007 I Activ in No Problem 23.03.2007 II

Au inceput in data de 26 ianuarie cu aducerea pe scena discotecii No Problem cate trei licee oradene. Cinci saptamani la rand bobocii s-au luptat pentru premiile puse la bataie de organizatori, dar mai ales pentru faima si prestigiul liceului de unde provin.

Marea finala

A urmat o saptamana in care au concurat liceele clasate pe locul doi la primele cinci editii. Saptamana trecuta, a avut loc semifinala Balului Balurilor care a ordonat primele patru licee din Oradea, iar vineri a avut loc marea finala care avea sa dispuna in ordine cronologica cele mai tari licee din municipiu, si anume: de la “Eminescu”, Ioana Bibart si Calin Bochis, “Blaga” a fost reprezentat prin Gianina Gorcea si Marian Selegean, “Vuia” i-a trimis in scena pe Marieta Popovici si George Marincas, iar de la “Economic” a fost perechea formata din Denisa Buta si Adrian Cozac.

Juriul care a analizat evolutia bobocilor a fost format din: Darius Domocos (coregraf Bizar), Cheregi Raul (din partea Ansamblului Folcloric “Bihorul”) si din partea Bihor Online, subsemnatul, iar cel ce a incins atmosfera-n timpul balului nu mai are nevoie de nici o prezentare, este vorba de show-man-ul Mihai Dacin.

Imbracati a la “Bundy”, primii care s-au prezentat publicului au fost Denisa si Adrian din “Eco”, numarul acestora terminadu-se cu un numar de striptease din partea lui “Pegg”.

“Mumia”

Poate, cea mai originala idee de prezentare a fost a lui George si a Marietei din “Vuia” care s-au inspirat din filmele gen “X-files” si “Mumia”. Iesind dintr-un cavou, imbracat intr-o mumie 100%, George impreuna cu partenera lui aveau sa anime acest inceput de ultim bal din 2007.

Cu un sincron “ca la carte” si o coregrafie bine pusa la punct, aveau sa paseasca in scena Ioana si Calin elevi la “Eminescu”. Ei au “vrajit” asistenta prin dansurile lor ritmate si dezinvolte, tot numarul terminandu-se printr-un moment de elasticitate a celor doi, Ioana executand asa numitul “pod” in bratele partenerului ei.

El tocilar. Ea “gura sparta”. Cam asa a inceput prezentarea bobocilor Gianina si Marian din “Blaga”. Bobocul a incercat de nenumarate ori sa-si impresioneze partenera dar n-a avut sorti de izbanda. A fost nevoie de o piesa pe ritm “rock`n`roll” pentru ca Gianina sa “cada” in bratele lui Marian, lucru care avea sa consfiteasca terminarea primei parti a galei de vineri.

Binecunoscuta trupa oradeana de hip-hop “Bizar” impreuna cu trupa de copii pregatita de Darius Domocos, Ritm-mic au oferit spectatorilor un moment de dans de mare anvergura. Cuprinsi de emotii, copiii au facut fata cu brio ritmului impus de mai marele “colege” de la Bizar, dar au reusit pe final sa smulga aplauze la scena deschisa de publicul numeros din discoteca.

“Mafia loveste din nou”

Inspirati din anii `70, elevii Colegiului Economic “Partenie Cosma”, aveau sa prezinte poate, cel mai original si de succes moment artistic realizat pana acum in cadrul Balului Balurilor, moment care le-ar starni interesul chiar si celor de la Opera din Milano.

“Don Rudiano”, seful faimosilor gangsteri impreuna cu oamenii lui iubitori de scandal aveau sa se incaiere cu rivalii lor de-o viata, baietii lui “Don Vladici” pentru frumoasa Raluee. Pe fondul unui impuls nebun, orbita de dragoste, Raluee se arunca intre asasin si Rudiano sacrificandu-se pentru persoana iubita. Injunghiata cu sange rece, frumoasa Raluee cade la pamant intre dragostea prezenta si cea trecuta.

Si momentul artistic a celor din “Vuia” avea la baza rivalitatea dintre doua bande, dar de aceasta data a fost vorba de rromi. Bineinteles, scopul duelului celor doi sefi de gasti era o femeie. In urma bataliei, cel care a cazut la pamant a fost unul dintre sefi, care a fost purtat in maini, de partea cealalta, seful victorios a fost saltat in maini, in semn de victorie. La acest moment artistic, a fost nevoie de cea mai mare dispunere de forte, nu mai putin de 23 de persoane.

Flotari, la greu

Prima proba a galei de vineri a fost una de forta. Bobocii erau nevoiti sa faca cat mai multe flotari din pozitia culcat. Asadar, in urma probei cel mai bine s-a descurcat George din “Vuia” cu 52 de flotari, urmat de Calin cu 49 si Adrian cu 47. Au fost si diferente de executie, iar Marian din Blaga stie pe propria piele, el executand 55 de bucati, dar a fost depunctat fiindca nu le-a executat corect.

Trupa de dans a liceului “Economic” a cuprins mai multe pasaje. Au inceput cu sapte fete imbracate a la cabaret, a urmat un moment de dans, apoi si-au facut aparitia pe scena doi karatisti, ei fiind precedati de aceleasi asiatice din semifinala ascunse in spatele unui eventai imens. Mai mult dezbracati si pictati au intrat apoi pe scena “africanii” care aveau la ei “prada” vanata si anume un tanar speriat de moarte de sagetile “negrilor”. Tot momentul artistic s-a terminat intr-o nota de mare creatie a
“economistilor” acestia “arborand” pe scena din No Problem niste esarfe pe care era scris imens “ECO”.

Nici trupa de dans a celor din “Vuia” nu a fost mai prejos. Ei incepandu-si numarul printr-un dans in umbra al unei tinere talentate, urmata apoi de un dans country din partea unor elevi priceputi, un cuplu ne-a aratat apoi cum se danseaza Samba, au urmat “lebedele”, iar pe final culoarea galbena avea sa predomine scena discotecii prin prisma imbracamintii unor tinere care au dansat pe ritm de hip-hop.

Nu stiu dansa “Lambada”

A urmat apoi, proba cu numarul doi. Binecunoscuta proba de dans. Concurentii au fost nevoiti sa danseze pe muzica impusa de organizatori, ei descurcandu-se de minune pe ritmurile populara, rock`n`roll, hip-hop, dance sau muzica de petrecere. Singura problema a reprezentat-o momentul in care la boxele discotecii s-a auzit piesa “Lambada” acestia nestiind prea bine “cu ce se mananca” asa ceva.

Trupa de dans a liceului “Eminescu” avea sa vina cu ceva nemaintalnit. Calin, imbracat in moartea cu coasa, alaturi de opt diavolite au “impanzit” scena discotecii, acestia incepand sa danseze pe diverse genuri de muzica, cu precadere hip-hop, diavolitele fiind “ucise” in final prin retezarea capului acestora, singurul ramas “viu” impreuna cu o partenera de dans au oferit pe final un moment de tango.

Folosindu-se de niste lumanari aprinse, elevii din trupa de dans a liceului Blaga aveau sa isi inceapa numarul pe fondul unei tematici bine puse la punct, “actorii” au ramas in cele din urma in tricouri pe care era scris in fata cu litere de-o schioapa “Suntem mai mult decat o scoala”.

“Mersul piticului”, ultima proba

Pentru proba cu numarul trei, concurentii erau nevoiti sa faca turul scenei in “mersul piticului” cu mainile pe glezna, contra cronometru. La aceasta proba cel mai bun timp l-a scos “Eminescu” (11 secunde) urmati de “Economic” cu 17 secunde, concurentii de la “Blaga” respectiv “Vuia” fiind penalizati din cauza ca nu au executat corect exercitiul.

Pe scena discotecii din No Problem avea sa se produca un adevarat moment artistic popular al “Eminescienilor”. “Indrumati” de un laslau si imbracati in porturi populare, concurentii si elevii au incins atmosfera prin acest obicei de nunta, utilizat cu precadere in zonele rurale ale Romaniei. Acest moment a fost gustat din plin de public, implicit de unul dintre componentii juriului care si-a luat “sortita” si au coborat pe scena la dans.

Sase “prizoniere” superbe aveau sa inceapa cel din urma moment artistic a celor din “Blaga”. Dupa o repriza “sanatoasa” de dans, acest numar s-a terminat printr-o prezentare de moda.

In timp ce juriul delibera rezultatele, atmosfera a fost intretinuta de hip-hop-erii de la Stars and Sailors respectiv M&C.

Cand ajungi in marea finala a Balului Balurilor inseamna ca ai facut sau/si esti cineva de ai ajuns la un asemenea nivel. Toti concurentii au fost frumosi si talentati, dar ca in orice concurs acestia au fost departajati pentru mici detalii care au facut diferenta in final.

Premii consistente

Alegandu-se doar cu bucuria si experienta acumulata la acest bal, pe locul IV cu un total de 29 de puncte s-au clasat Gianina si Marian de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga”.

Denisa si Adrian din “Economic” au prins ultimul loc al podiumului, implicit al premiilor, ei alegandu-se cu un DVD-Player din partea organizatorilor, acestia acumuland 39 de puncte.

“Arginul”, totodata un televizor color au castigat George si Marieta din “Vuia” care au strans 48 de puncte, pe langa asta, George a mai castigat si un curs de manechin in valoare de 300 RON din partea Grazziela Modelling.

“Eminescu-i fruncea”

Cei mai tari dintre cei mai tari s-au dovedit a fi “eminescienii” Ioana si Calin, care au fost nevoiti sa adune 64 de puncte pentru a lua marele premiu al acestui concurs, un videoproiector.

Luni la orele 14, in prezenta reprezentantilor din No Problem si a presei se vor inmana premiile castigate de concurenti vineri seara.

In urma concursului de vineri, dj-ii discotecii au pus la bataie peste 400 de fluiere si 500 de glowstick-uri pentru a face atmosfera in asteptarea formatiei Activ.

In jurul orei 0.45 si-au facut aparitia pe scena componentii trupei Activ, care au concertat timp de 45 de minute pentru oradeni.

“Balul, un real succes”

La capatul finalei de vineri, organizatorul cu cel mai mult devotament, Darius Domocos a acceptat sa ne acorde un interviu in exclusivitate.

BIHON: Cum ti s-a parut organizarea Balului Balurilor?

Darius: Demn de apreciat, data fiind placerea de a colabora cu tinerii din liceele oradene. Din punct de vedere al corectitudinii doresc sa mentionez faptul ca nu s-a tinut cont la niciuna dintre editiile balului de renumele liceului sau relatiile extraprofesionale dintre organizatori si praticipanti. In ceea ce priveste juriul de fiecare data am tinut cont ca acesta sa fie format dintr-un mediu cat mai diversificat (coregraf, manechine de la agentii de modeling, reprezentanti ai partidelor de tineret, reprezentanti ai presei).

BIHON: Mai ai de gand sa organizezi un eveniment de asemenea amploare?

Darius: Da. Anul viitor in aceeasi perioada, incercam totodata sa dezvoltam evenimentul si mai mult. Cu aceasta ocazie doresc sa mentionez faptul ca acest bal nu se putea realiza fara sprijinul echipei din No Problem, Dj Jad, Lj Sunshine, Dj Dodo, Lori si a patronului discotecii, Catalin. Mai vreau sa le aduc multumiri si tuturor elevilor din liceele implicate si nu in ultimul rand presei.

BIHON: Cum ti s-au parut galeriile liceelor?

Darius: Tin sa precizez ca munca ne-a fost inlesnita datorita implicarii consiliilor elevilor si a galeriilor acestora care le-au fost alaturi concurentilor.

BIHON: E dificila implicarea din punct de vedere organizatoric al balului, totodata predarea dansului unui numar mare de dansatori?

Darius: Atata timp cat o faci din placere si respecti munca si devotamentul tuturor, pentru mine reprezinta un grad nesemnificativ de dificultate.

BIHON: Un ultim “cuvant” pentru elevii “de maine”?

Darius: Sa fie mereu trup si suflet alaturi de liceul lor si sa-l reprezinte cu ratiune si mandrie.

Marius Demeter
133Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor