Eminescienii, îndemnaţi să lase fumurile

1Comentariu
Eminescienii, îndemnaţi să lase fumurile
ORADEA  - Elevii claselor a VIII-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea s-au întâlnit, ieri, cu agentul-şef Florian Capriş, din cadrul Poliţiei de Proximitate, şi cu asistentul social Radu Nelu, de la Fundaţia Încrederea.

Adolescenţii au urmărit un film educativ şi au discutat cu cei doi despre consecinţele consumului de alcool şi tutun.
„Este o continuare a activităţii de prevenire pe care noi o întreprindem în unităţile de învăţământ, cu privire la consumul de alcool, tutun sau droguri. În cadrul întâlnirilor anterioare, avute în cadrul orelor de dirigenţie, elevii şi-au exprimat dorinţa de a discuta şi despre acest subiect”, explică agentul-şef Florian Capriş.
„Cum la sfârşitul lunii va mai fi «Ziua internaţională fără fumat», în această perioadă desfăşurăm în liceele orădene mai multe proiecte care vizează consecinţele consumului de tutun şi alcool. Am ales să discutăm cu elevii de clasa a VIII-a, pentru că ei sunt la vârsta la care tentaţia este foarte mare”, spune asistentul social Radu Nelu.
Tinerii au aflat că există mai multe forme de dependenţă, începând de la dependenţa de jocurile pe calculator şi până la dependenţa de tutun, alcool sau droguri. Cei doi reprezentanţi ai luptei împotriva fumatului le-au mai spus adolescenţilor că totul poate începe în joacă, pentru ca mai apoi să realizezi că ai devenit dependent. Cei mai activi dintre liceeni au fost răsplătiţi la finalul discuţiilor cu premii.
„Cred că filmul pe care l-am vizionat are un rol educativ. A fost oarecum şocant şi cred că poţi să tragi concluzia că nu e bine să fumezi. Mulţi tineri încep să fumeze îndemnaţi de prietenii din anturaj sau pentru a părea mai importanţi”, crede Darina Costea, elevă în clasa a VIII-a B.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor