Eminescu, contemporanul nostru

1Comentariu
Eminescu, contemporanul nostru
ORADEA – Un spectacol omagial, ocazionat de aniversarea a 157 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, a avut loc luni, la colegiul naţional care îi poartă numele.  video

Cuvântul de salut adresat publicului adunat în sala mare a şcolii a fost rostit de directorul Iosif Eilender, acesta punctând că a fi elev sau cadru didactic al şcolii avându-l ca patron spiritual pe Eminescu reprezintă o provocare pentru fiecare. Elevii din ciclul liceal au prezentat apoi un spectacol cuprinzând cugetări şi poeme aparţinând lui Eminescu. La spectacol a asistat şi Ioan Moldovan, redactor-şef al Revistei Familia, în care a debutat Luceafărul poeziei româneşti.

Eminescu, contemporanul
Deşi reprezentant al unui stil cu puţine afinităţi cu mileniul III, şi anume romantismul, majoritatea tinerilor îl consideră încă actual pe Eminescu. „El a avut şi va avea un mesaj actual pentru cei care îi citesc opera, pentru că a fost cel mai poet din literatura românească. Putem învăţa din greşelile lui şi din faptele lui”, consideră Dan Mihuţ, elev în clasa a IX-a B a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Pentru Andrada, elevă la aceeaşi şcoală, „Eminescu este contemporan, poeziile lui sunt relevante şi în zilele noastre”. Bogdan Baciu, elev în clasa a X-a E, are o părere oarecum diferită faţă de cea a antevorbitorilor. „Pentru tineri, Eminescu nu are aceeaşi relevanţă ca şi pentru cei mai în vârstă, dar este indiscutabil că a fost un geniu românesc, care a conceput o creaţie importantă”, afirmă acesta.

Pengo Zoltan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor