Emisiile de dioxid de carbon ar putea fi reduse in Timisoara cu 20 la suta… pana in 2020

De B.A.M.
Emisiile de dioxid de carbon ar putea fi reduse in Timisoara cu 20 la suta… pana in 2020
Primăria Timişoara îşi propune să reducă emisiile de dioxid de carbon din municipiu cu 20 la sută până în 2020. La această convenţie au fost invitate să adere şi comunele din jurul oraşului.

Deocamdată, Primăria Timişoara a organizat, luni, o primă sesiune de informare şi instruire la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din aglomerarea urbană Timişoara, conducători de instituţii şi responsabili de mediu din cadrul societăţilor comerciale şi regiilor autonome furnizoare a unor servicii publice, instituţii si societăţi de consultanţă.

De asemenea, tot pentru a obţine o reducere a emisiilor de dioxid de carbon din Timişoara, primarul Gheorghe Ciuhandu a lansat o invitaţie autorităţilor din localităţile aflate în apropierea municipiului de a adera la Convenţia Primarilor şi de a participa la acest proiect.

Printre primăriile invitate să adere la Conveţia Primarilor sunt: Primăria Oraşului Jimbolia, Becicherecu-Mic, Bucovăţ, Cărpiniş, Cenei, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Giarmata, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Orţişoara, Parţa, Peciu Nou, Pişchia, Remetea Mare, Sînandrei, Sînmihaiu Român, Săcălaz şi Şag.

Convenţia primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale, care se angajează în mod voluntar pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020.

În perioada următoare se vor organiza întâlniri de lucru cu reprezentanţii primăriilor pentru realizarea unei evaluări preliminare a situaţiei existente la nivelul fiecărei localităţi, urmând ca la sfârşitul lunii noiembrie să se organizeze o nouă sesiune de instruire a conducerilor şi a responsabililor de mediu din cadrul primăriilor aflate în apropierea Timişoarei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !