Emoție și sensibilitate de Ziua Marelui Poet Național

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
Emoție și sensibilitate de Ziua Marelui Poet Național
De ziua poetului Mihai Eminescu, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, în parteneriat cu Muzeul memorial „Iosif Vulcan” și Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor”, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Revista „Familia” a organizat evenimentul ,,12 ore cu Eminescu”.

Maratonul cultural a fost gândit în așa fel încât să acopere Ziua Culturii Naționale, pe parcursul a 12 ore. Elevi și dascăli din mai multe școli și licee din Oradea au recitat sau citit creații din lirica eminesciană. Participanții au fost invitați de către Lucian Silaghi, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Bihor, să-și noteze numele în cartea de onoare a evenimentului.

,,Sperăm să se adune cât mai multe semnături care să ateste peste ani și contribuția modestă a generației noastre. Modestă, dar sperăm să se amplifice, în timp, cu ocazia Zilei Culturii Naționale”, a declarat Lucian Silaghi.

Elevii și dascălii orădeni au recitat, au citit și au interpretat melodii pe versurile lui Mihai Eminescu, în timp ce jurnalistul și scriitorul Florin Ardelean le-a vorbit elevilor despre viața și opera marelui poet național.

,,Dacă ne aflm astăzi aici, atâtea suflete tinere și voci ample, înseamnă că Eminescu este viu. Nu este întâmplătoare alegerea simbolului eminescian ca Ziua Culturii Naționale. Ziua Culturii Naționale ar însuma o serie de personalități care ne-ar putea marca prezentul, trecutul și viitorul. Nimic nu se compară cu vocea copiilor care au transmis, postum, importanța operei eminesciene. Fiind o zi de duminică, importanța zilei eminesciene este cu atât mare”, a afirmat inspectorul școar Daniela Sopota.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor