Emoții mari pentru liceeni! Simularea probelor de Bacalaureat începe luni

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Emoții mari pentru liceeni! Simularea probelor de Bacalaureat începe luni
Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 19 – 22 martie, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018.

În Bihor, 7.858 elevi sunt așteptați la simularea Bacalaureatului. Dintre aceștia, 3.916 sunt din clasa a XII-a, și 3.942 de elevi de clasa a XI-a.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian, simulările vor avea loc în 49 de centre de examinare fără a fi afectate în cazul unei noi boicotări.

Calendarul probelor:

19 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a

20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a

21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a

22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a

30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Examenul real este programat în perioada 25 – 28 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în 4 iulie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !