Emoții și aprecieri la cursul festiv al Facultății de Drept

De Crina Dobocan și Ana-Maria Silaghi
Emoții și aprecieri la cursul festiv al Facultății de Drept

Flori, îmbrățișări și regrete. Joi, absolvenții Facultății de Drept din Oradea și-au luat ,,la revedere” de la profesori și colegi.

Ceremonia de absolvire s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezența rudelor și a prietenilor veniți să le fie alături în această zi specială. Pe lângă discursurile pline de încurajări, absolvenții Facultății de Drept au rostit prima oară jurământul juristului.

Pe scenă au urcat, alături de studenți, directorul Departamentului de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Oradea, conf. univ. dr. Cristian Miheș, prodecanul Diana Cîrmaciu, profesorii Gavril Olar și Claudia Timofte, prorectorul Marcela Prada și un reprezentant al Prefecturii.

,,Sunteți o generație foarte bună. Se vede asta din implicarea în activitățile didactice, precum și implicarea în celelalte activități organizate sau derulate în facultate: procese simulate, conferințe studențești, cercuri științifice, activități de caritate. Nu de puține ori, am cules aprecieri și laude la adresa voastră, venite din partea colegilor mei. Chiar și Administrația Publică a ieșit, în ciuda împotrivirii vremurilor, spre lumină, fiind tot mai vizibilă în cadrul facultății noastre. M-aș bucura dacă ați alege să continuați drumul perfecționării alături de noi, în cadrul masteratelor noastre. Fiind vocea colegilor mei din Departament, sper să vă mențineți, cel puțin așa cum sunteți acum. Vă doresc să creșteți în viitor, astfel încât să înfloriți în cadrul profesiilor pe care le veți exercita. Vă doresc să fiți atât de buni încât să aveți libertatea să faceți ceea ce vi se potrivește și ceea ce vă face plăcere a înfăptui”, le-a spus conf. univ. dr. Cristian Miheș studenților prezenți, asigurându-i că cei ce i-au condus pe acest drum le vor fi alături.

Absolvenții au purtat cu mândrie robe și toci. Dascălii le-au spus că cea mai mare comoară a unei instituții de învățământ sunt studenții care învață în ea, iar fiecare generație contribuie la îmbogățirea ei.

,,Sper că, în vremurile complicate în care trăim, ne-am achitat cu onoare de datoria şi responsabilitatea de a vă garanta accesul la educaţie de calitate, dovedindu-ne un partener credibil să răspundă nevoilor voastre de cunoaştere şi perfecţionare.

Sunt sigură că ați deprins de la profesorii voștri dragostea pentru lucrul făcut cu temeinicie și respectul pentru muncă!

Proaspeți absolvenți ai facultății de Drept: doresc să vă felicit și vă îndemn să priviți viitorul cu multă încredere şi chiar dacă veți întâmpina provocări complexe în profesiile alese,vă rog să încercați să țineți cont de următoarele sfaturi: Implicați-vă! Fiți perseverenți! Urmați muzica faptelor concrete! Nu vă temeți de eșec! Pe calea visului ales de voi, viaţa vă poate încerca din când în când. Dar o lovitură a vieţii înseamnă de multe ori un pas înainte, pe care poate nu-l vedeţi sau nu-l înţelegeţi imediat! Nu vă opriți niciodată să visați spre lucruri noi!

Învățați să vă apreciați corect și faceți ceea ce vă aduce bucurie și împliniri, deoarece aveți tot ceea ce vă trebuie pentru a vă asigura succesul!

Dați mereu dovada probității, responsabilității și creativității voastre iar în viață să vă călăuzească mereu adevărul și binele! ”, a îndemnat Diana Cîrmaciu

Cele două șefe de promoție, care s-au remarcat pe parcusul studenției și au reușit să obțină cea mai mare medie, sunt: Luana Erhan (specializarea Drept) și Florentina Lala (Administrație Publică).

La finalul cursului festiv, îndrumătorii de an prof. Diana Cîrmaciu și Claudia Timofte, respectiv decanul de suflet al studenților, Gavril Olar, au strigat pentru ultima oară catalogul acestei generații, iar tinerii au fost invitați să-și ridice diplomele de absolvenți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !