Englezii ne „vânează” stomatologii

Englezii ne „vânează” stomatologii
Deva – Dacă italienii caută asistente medicale, englezii încearcă să atragă stomatologi. Deşi s-au declarat împotriva muncitorilor români dispuşi să lucreze în Marea Britanie după 1 ianuarie 2007, se pare că englezii sunt foarte interesaţi de… stomatologii români.

Pe care îi „momesc” cu sume deloc neglijabile. Practic, englezii sunt dispuşi să primească în Regat circa 4.000 de stomatologi români cărora le oferă salarii cuprinse între 80.000 şi 120.000 de euro anual. În plus, oferă sprijin în căutarea unei locuinţe. Pentru a putea pleca în Marea Britanie, stomatologii trebuie să aibă drept de liberă practică şi să aibă o experienţă de trei ani.

Nu se mai dau examene, se intră direct pe piaţă, după ce se trece timp de patru luni printr-un program de adaptare. Contractele sunt de două feluri: unul pe doi ani, iar altul part-time, ambele cu posibilitatea de prelungire.

Atrăgător pentru unii
Contactat de Cuvântul Liber, medicul stomatolog Horia Sebeşan consideră că oferta englezilor este deosebit de atractivă.

„Dar nu pentru mine care am deja 40 de ani. Este o ofertă excelentă pentru tinerii stomatologi care nu-şi permit să-şi deschidă propriul cabinet. Asta în condiţiile în care investiţia depăşeşte patru sau cinci miliarde de lei vechi. Cât despre banii oferiţi de englezi, ce să mai spun! La nivelul judeţului Hunedoara un stomatolog câştigă în jur de 8.000 de euro pe an. Adică de 10 ori mai puţin faţă de oferta britanicilor. Deci oferta este deosebit de tentantă”, consideră Sebeşan.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase