Enigma giratoriilor din Deva

8Comentarii
Enigma giratoriilor din Deva
DEVA – Prezent ieri la Deva, deputatul Gheorghe Barbu a declarat că nu a reuşit să intre în posesia actelor care să arate cât s-a cheltuit pentru construcţia sensurilor giratorii în Deva.

„Nici măcar în calitatea mea de deputat, nu am reuşit să obţin informaţii cu privire la valoarea investiţiilor pentru construcţia primului sens giratoriu din Deva. Mai mult, nu am înţeles de ce lucrările care au fost executate în Deva încep de la o sumă stabilită, ca după aceea valoarea lor să crească cu aproape 50 la sută” a declarat Barbu. În replică primarul Devei susţine că aceste documente au fost furate de viceprimarul Inişconi.

Şi totuşi…cât costă ?
Primarul Devei, Mircia Muntean, anunţa cu ceva vreme în urmă că în oraş vor fi construite nouă sensuri giratorii. Două dintre acestea au fost finalizate şi au avut nevoie de nenumărate suplimentări de fonduri. Acestea au ridicat cu mult costurile faţă de cât era prevăzut.


„Actul de transparenţă în municipiul Deva lasă foarte mult de dorit.Toţi cetăţenii au dreptul, prin lege, să fie informaţi despre modul în care este cheltuit banul public. Atunci când există un interes politic Mircia Muntean nu ţine cont de lege” spune Gheorghe Barbu.


Povestea giratoriului de la Lido începe în luna decembrie 2005. Consiliul Local Deva a aprobat o hotărâre prin care era de acord să se investească 1.343.929 de lei pentru un studiu de fezabilitate a construcţiei giratoriului de la Lido. După aproape doi ani , aleşii locali din Deva aprobă fonduri suplimentare de 330.471,89 de lei, ceea ce face ca valoarea giratorului să crească la 1.397.260,24.


În decembrie 2006, primarul Devei, supune spre aprobare Consililui Local un proiect de hotărâre prin care propune amplasarea unei fântâni arteziene în centrul acestui giratoriu. Pentru această investiţie consilierii locali au aprobat suma de 1.057.605 lei. Nici de această dată banii nu au fost suficienţi, trebuind o nouă suplimentare de fonduri de 467.592 lei.


„Toate documentele cu cheltuielile care au fost făcut la construcţia giratoriului de la Lido, au fost furate de viceprimarul Inişconi şi de Barbu. Ele sunt încuiate în seiful viceprimarului.” a declarat Mircia Muntean.

 

Iulian Stroia8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor