Ţenţ: „Sunt buni numai de gură”

BUCURESTI – Un nou scandal e gata să izbucnească în învăţământ. Liderii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) intenţionează ca în data de 12 noiembrie să declanşeze conflictul de muncă, deoarece Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) amână înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă unic la nivel naţional, iar acordul privind elaborarea unei legi a salarizării care să elimine discrepanţele între categorile de bugetari nu a fost respectat.

„În condiţiile în care Guvernul nu va lua act de revendicările FEN şi în urma referendumului la nivel naţional care va fi finalizat săptămâna aceasta, începând cu data de 12 noiembrie vom declanşa protestele care pot culmina cu greva generală”, a declarat în presa naţională Cătălin Croitoru, preşedintele FEN. Dacă cei care reprezintă acest sindicat sunt în plin scandal, reprezentanţii sindicaliştilor bihoreni nu par deloc preocupaţi. „Sincer nu ştiu despre ce este vorba. Nu am auzit că vor să iasă în stradă. Oricum, cei din FEN sunt buni numai de gură. Când e vorba de fapte tot FSLI este în faţă”, spune Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor. Acesta a mai adăugat că membrii sindicatului pe care-l reprezintă nu va lua parte la eventualul conflict de muncă, urmând ca ei să se întrunească în zilele acestea pentru a stabili ce vor face în viitorul apropiat.

Ce a câştigat FEN?!

Pe de altă parte, biroul de presă al MECT anunţă că s-a produs o dezinformare în legătură cu sentinţa pronunţată la Curtea de Apel Bucureşti, săptămâna trecută, în procesul intentat de către FEN Guvernului. Astfel, reprezentanţii MECT informează printr-un comunicat de presă că FEN a cerut în instanţă să i se recunoască dreptul de a purta negocieri pentru stabilirea fondurilor necesare asigurării salariului minim garantat prin Contractul Colectiv de Muncă unic la nivel naţional 2007-2010 pentru personalul din învăţământ cu studii superioare. Astfel, dreptul câştigat, momentan, în instanţă de către FEN nu se referă la salariul minim de 880 lei pe care ar urma să-l acorde MECT ci doar la dreptul de a negocia.
Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase