Epavele din Marea Neagră

Epavele din Marea Neagră
CONSTANŢA – Echipa cunoscutului cercetător Cristian Lascu va prezenta, în această seară, în primul episod al emisiunii Expediţii, la Realitatea Tv, rezultatul unei fascinante incursiuni în adâncuri, în căutarea epavelor de la Marea Neagră.

Dincolo de fierul năpădit de alge şi scoici, Cristian Lascu încearcă să dezgroape istorii şi drame şocante. Informaţiile sunt contradictorii deşi există o listă oficială a navelor scufundate. Pătrunderea în tainele unei epave este însă plină de pericole.

Cristian Lascu încearcă să descifreze episodul tragic al scufundării, întro singură noapte a anului 1995, a navelor You Xiu si Paris, două cargouri care nu au mai apucat să intre in port. Peste 50 de marinari au murit înecaţi. Seful Căpităniei de la acea vreme îşi aminteşte de clipele de după ce navele au fost aruncate şi izbite cu putere uriaşă de dig şi nimeni nu putea interveni.

Şi astăzi epavele la 10 metri sub apă în apropierea digului. Cu ajutorul unor scafandri experimentaţi, Cristian Lascu reuşeşte să pătrundă în interiorul navei care înmagazinează ape reci ca gheaţa. Cei trei nu pot rezista mult si revin la suprafaţă.

În 1988, o altă navă, Sadu, a fost răpusă de acelaşi dig. În mod tragic si stupid, numărul supravieţuitorilor a fost drastic redus de regulamentele absurde ale vremii

Cea mai mare catastrofă din istoria navelor româneşti s-a întamplat însă în Bosfor, în 1979. Independenţa, Titanicul flotei românesti, un petrolier lung de 300 de metri încărcat la maxim, a fost lovită de un cargou grec. Pe mare s-a produs Apocalipsa, din 45 de marinari s-au salvat doar trei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !