Episcopia ortodoxă îşi face liceu la Oradea

ORADEA - Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida va împărţi imobilul de pe strada Republicii 48 cu un liceu teologic ortodox, acum, pe cale de a se constitui. Decizia divizării spaţiului s-a luat ţinându-se seama de faptul că o bună parte din acest imobil a fost cerut pentru retrocedare de Episcopia Ortodoxă Oradea, se arată în textul hotărârii de consiliu prin care Legislativul local îşi dă acordul de principiu pentru această nouă unitate de învăţământ.

Aviz favorabil s-a primit şi de la Liliana Antonescu, inspector şcolar general, urmând ca liceul să-şi înceapă activitatea din 1 septembrie 2007.

Liceul Teologic Ortodox Roman Ciorogariu Oradea va funcţiona pentru nivelul de învăţământ filiera vocaţională şi teoretică cu specializarea teologie ortodoxă, filologie şi matematică – informatică.

Va avea forme de învăţământ la zi, seral şi fără frecvenţă, cu o grupă de preprimar, patru clase ciclul primar, patru de gimnaziu şi două clase pentru ciclul liceal.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase