Episcopul Sofronie a slujit la Penitenciar

Episcopul Sofronie a slujit la Penitenciar
ORADEA - În ultima duminică a anului trecut Episcopul Sofronie Drincec, Episcop al Oradiei şi locţiitor al Episcopiei Sălajului a oficiat o Slujbă Arhierească, în capela Penitenciarului Oradea.

„Prea Sfinţia Sa a fost însoţit la Penitenciar de către preotul vicar eparhial Mihail Tărău, preotul Emilian Susan, precum şi patru diaconi şi două maici de la Episcopie. La Sfânta Liturghie au participat: conducerea unităţii, credincioşi ai Adunării Oastea Domnului şi 49 de persoane private de libertate. Slujba a fost transmisă în direct prin circuitul închis de televiziune al penitenciarului, în toate camerele de deţinere”, precizează inspectorul şef Ioan Ilea, directorul Penitenciarului Oradea.

La finalul slujbei Episcopul Sofronie Drincec a mărturisit că nu a simţit nicio diferenţă în ceea ce priveşte participarea credincioşilor din capela penitenciarului faţă de cea din restul bisericilor, dorindu-le acestora să-şi continue viaţa religioasă şi după ispăşirea pedepsei pentru că familiile lor şi societatea au nevoie de ei.

Înainte de a părăsi capela penitenciarului, aşa cum se obişnuieşte în toate bisericile, Prea – Sfinţia Sa, a menţionat în Sfânta Evanghelie, cuvintele: „Cu voia Prea – Sfintei Treimi, am săvârşit Sfânta Liturghie, în paraclisul Penitenciarului din Oradea în Duminica de după Naşterea Domnului (30 decembrie 2007), chemând mila şi ajutorul lui Dumnezeu pentru toţi cei internaţi în această instituţie.”

„În drum spre ieşirea din penitenciar, Prea Sfinţiei Sa, a binecuvântat şi sfinţit holurile şi camerele de deţinere dintr-un corp de clădire care a fost renovat”, mai spune directorul Ioan Ilea.

La cumpăna dintre ani opt persoane private de libertate au petrecut alături de familie trecerea în noul ani. De asemenea, cele zece persoane care au fost învoite în perioada Crăciunului să petreacă alături de familie s-au întors la timp în Instituţie.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !