Şereş, favorit la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean

Şereş, favorit la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean
ORADEA – Ioan Şereş (foto) pare a fi urmaşul Lilianei Antonescu la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor. Reamintim că postul de inspector şcolar general a rămas vacant după ce Liliana Antonescu a ales să plece din Inspectorat, optând pentru directoratul Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleşd.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bihor, Cristian Bodea, a confimat că partidul îl preferă pe Şereş, ce a mai fost inspector şcolar general în timpul guvernării PSD.

„Ştie automat ce probleme sunt în orice şcoală”, spune Bodea despre Şereş. Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, pare puţin mai rezervat, însă nu îl contrazice pe Bodea. „S-ar putea să fie dânsul inspector şcolar general. Are cele mai mari şanse. Să vedem şi părerea ministerului. Sunt două considerente ce trebuies luate în considerare: nu ne putem juca de-a meseria în pragul concursurilor pentru posturile de directori, iar în al doilea rând Şereş a dovedit că a stăpânit sistemul”, ne-a spus Popa, adăugând că mai sunt luate in calcul variantele Silviu Torjoc (inspector şcolar general adjunct) şi Daniel Negrean (purtător de cuvânt al PNL Bihor). Torjoc a confirmat, la rândul lui, că Şereş e de departe favorit pentru preluarea postului ocupat până de curând de către Liliana Antonescu.

O demisie cu cântec
„Aşa se pare, că am cele mai mari şanse. Până luni trebuie să se lămurească lucrurile, pentru că marţi vine ministrul încoace”, ne-a declarat Ioan Şereş.

Ioan Şereş a mai fost inspector şcolar general în Bihor pe vremea guvernării PSD. Şereş a plecat din fruntea ISJ în septembrie 2003, după un conflict iscat cu conducerea de atunci a ministerului. Contrele dintre Şereş si conducerea ministerului fusesera generate de scandalul imens creat în jurul repartizării computerizate a dascălilor. „La conducerea ministerului fuseseră proaspăt numiţi Alexandru Athanasiu şi Irinel Chiran. Eu am semnalat la acea vreme că programul de repartizare computerizată nu e bun (…) Am ajuns la o dispută cu doamna Chiran, care a încercat să mă pună la punct. (…) I-am spus că suntem incompatibili şi că nu mai pot accepta să lucrez cu amatori, astfel că mi-am depus demisia”, îşi aminteşte Şereş cele întâmplate în toamna lui 2003. După ce a părăsit şefia ISJ, Şereş a devenit şeful Casei Corpului Didactic, iar din 1 ianuarie 2006 e director la Liceul Don Orione din Oradea.

De la PSD la PNL
Din PSD Şereş a plecat în aprilie 2004. Atunci, conducerea centrală a PSD l-a impus pe Mihai Bar drept candidat pentru Primărie, decapitând în acelaşi timp conducerea filialei judeţene a PSD, în frunte cu prefectul in functie, Florian Serac. Preşedinte PSD Oradea la acea vreme, Ioan Şereş a fost forţat şi el să-şi dea demisia din funcţie.

După plecarea din PSD, Şereş s-a înscris în PNL, fiind şi azi membru PNL Bihor.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !