Escrocii se pretind de la Protecţia Copilului

Escrocii se pretind de la Protecţia Copilului
Încălzirea vremii face să reapară, ca ciupercile după ploaie, indivizi înarmaţi cu mape, costume şi un debit verbal demn de o soartă mai bună. Ei se orientează la zonele cu vad bun, gen Corso, pieţe sau chiar intrările în complexe comerciale şi abordează „victime” bine îmbrăcate cu poveşti despre copii bine ticluite.

Însă dacă anii trecuţi indivizii se legitimau, la o adică, cu adeverinţe de la felurite fundaţii din sudul ţării, acum unii nu pregetă să se folosească de imaginea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Escrocii nu ezită să susţină că strâng fonduri pentru Tabăra de la Pădurea Neagră (foto), o iniţiativă reală care are nevoie însă ca banii sponsorilor să ajungă acolo unde trebuie. „Atenţionăm cetăţenii care sunt îndemnaţi de anumite persoane să doneze bani pentru copii din Centru de Plasament nr. 2 că DGASPC nu a demarat nicio astfel de campanie. Dacă respectivele persoane sunt insistente, rugăm orădenii să-i legitimeze sau chiar să anunţe poliţia pentru că sunt premisele unei infracţiuni de înşelăciune şi fals”, spune Ciprian Novac, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor. „De când am mediatizat o solicitare de stângere de fonduri pentru Tabăra de la Pădurea Neagră (foto), oamenii de rea credinţă încearcă să profite şi pretinzând că fonduri din partea noastră.”, completează şi Koncsek Vadnai Zita, al DGASPC Bihor.

Reamintim că lucrările la viitoarea Tabără de la Pădurea Neagră (foto) s-au demarat în toamnă şi e nevoei de fonduri suplimentare pentru a se finaliza construcţia.

Cum recunoaştem escrocii

Poliţiştii de proximitate orădeni ne oferă câteva sfaturi ca să îi putem recunoaşte pe escroci. Cel mai simplu e să le solicitaţi un buletin, iar dacă se dovedeşte că sunt din Galaţi sau Brăila, cum se întâmplă deseori, e clar că nu sunt deosebit de interesaţi de condiţiile în care vor sta copiii la Pădurea Neagră. De asemenea, dacă îi întrebaţi cum de se rentează să plătească transportul până în Oradea şi cazarea şi masa în deplasare, vor începe să dea din colţ în colţ sau îşi vor căuta alt client.

  • DGASPC vrea sponsori pentru Pădurea Neagră (5 decembrie 2007)
  • Cristian Horgos    0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    Citiți principiile noastre de moderare aici !