Esec pentru spadasini

Scrimerii oradeni Alexandru Nyisztor si Arkosi Bertalan au participat la proba individuala de spada din cadrul CM pentru seniori. Din pacate, ei n-au reusit sa patrunda în elita mondiala a probei, parasind prematur competitia.

La întreceri a participat un numar record de concurenti, nu mai putin de 182 de spadasini fiind prezenti la startul concursului individual. Nyisztor si Arkosi au trecut de tururile preliminare, unde au obtinut fiecare câte patru victorii.

În continuare, Arkosi a mai câstigat un meci, iar Nyisztor a avut tur liber, ambii ajungând pe tabloul principal de 128 de concurenti. Din nefericire, ambii au fost învinsi în partidele pentru calificareape tabloul principal de 64, Nyisztor pierzând în fata unui canadian (scor 10-15), iar Arkosi în fata egipteanului Nabil (scor 13-15).

Cei doi scirmeri ai CS Crisul sunt pregatiti de antrenorul emerit Nicolae Ille, care este si antrenorul lotului national de spada. „Din pacate, Nyisztor si Arkosi au resimtit absenta participarilor la concursuri puternice internationale”, afirma Nicolae Ille.

Gavril Nutiu