Esotera si mica rocada de la Timisoara

De S.P.D.
Lansarea cartii a avut loc la librăria de pe str. Lucian Blaga nr. 2
Lansarea cartii a avut loc la librăria de pe str. Lucian Blaga nr. 2
Într-o Timişoară năpădită de zăpadă, afişe electorale şi colinde în difuzoare, piaţa de carte se schimbă, dar nu se predă. În spaţiul care a fost ani buni al Librăriei Humanitas Joc secund s-a mutat Librăria Esotera, iar primul eveniment public al acesteia în noua locaţie a fost lansarea volumului “Soluţia: rocada mică” de Anca Octavia Dragomirescu.

Cartea a apărut la Editura RAO, iar lansarea ei a avut loc în seara de miercuri, 12 decembrie 2012, la ora 17.00, la librăria de pe str. Lucian Blaga nr. 2, Timişoara.

“Liniştea Parmei, orăşelul din zona de nord a Italiei în care oamenii păşesc parcă în ritmul operelor lui Verdi, este tulburată de lupta pentru putere dintr-o instituţie cât se poate de respectabilă. Între Teatro Regşi Muzeul Arturo Toscanini, oamenii discută miraţi despre cum o serie de intelectuali de prestigiu au ajuns să se înfrunte folosind strategii demne de conjuraţiile mafiote.

Dacă despre minciunile, şantajele, ambuscadele, diversiunile şi jocurile murdare care abundă în cartea Ancăi Dragomirescu se poate spune că alcătuiesc jocurile de culise din universităţile noastre, nu este exclus ca publicul cititor să rămână încredinţat că Mafia s-a mutat în România”, dezvăluie sinopsisul propus de editor. Printre cei prezenţi la eveniment s-a propagat rapid bănuiala că sursa de inspiraţie s-ar putea restrânge la o anume proximitate, adică doi paşi de locul lansării, anume UMFT, şi mulţi au cumpărat cartea să se convingă dacă e sau nu un sâmbure de adevăr în incitanta supoziţie.

Anca Dragomirescu este profesor universitar la Universitatea de Medicină din Timişoara, Facultatea de Farmacie, unde susţine cursuri de dermatofarmacie şi cosmetologie în limbile română şi franceză şi coordonează o linie de studii masterale acreditată. Este licenţiată în medicină iar ulterior şi în studii farmaceutice la Universitatea de Medicină V. Babeş din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !