“Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!”

De Otilia Șandor
Anti-trafic de persoane
Anti-trafic de persoane - © FOTO: ANTP
O campanie de combatere a traficului de persoane are ca scop informarea despre faptul că victimele acestui flagel trebuie să știe că au drepturi la nivelul întregii UE.

Aceste drepturi le pot solicita în fiecare stat membru: asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi privind munca, perioadă de reflecție și drepturi de ședere și reintegrare.

“Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!”

O campanie împotriva traficului de persoane se desfășoară și în decembrie. Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității (EUCPN) și statele membre ale Uniunii Europene derulează, până în luna decembrie, inclusiv, campania europeană de prevenire a traficului de persoane “Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!”.

Lansată în 18 octombrie, de Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, campania se derulează în România, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania.

La noi

La nivel național, campania este implementată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul General al Poliției Române – Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom și Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul România.

Organizatorii subliniază că traficul de persoane este o infracțiune transfrontalieră, motiv pentru care țările europene, prin EUCPN și EUROPOL, au lansat această inițiativă.

Campania își propune să avertizeze persoanele aflate în situație de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului și să le informeze unde pot găsi ajutor, protecție și informații.

Drepturi în UE

În egală măsură, campania informează victimele că au drepturi la nivelul întregii UE, pe care le pot solicita în fiecare stat membru: asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi privind munca, perioadă de reflecție și drepturi de ședere și reintegrare.

Pentru a face cunoscute aceste drepturi, organizatorii difuzează constant un spot audio-video, au pus în diverse locații afișe, autocolante, dar și bannere pe site-uri și bannere pentru semnăturile electronice și pentru mediul online.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !