Etnobotanicele vor fi supuse la vot în Consiliul Local Oradea

10Comentarii
Etnobotanicele vor fi supuse la vot în Consiliul Local Oradea
Aleşii sunt chemaţi să voteze limitarea activităţii celor zece magazine de vise din Oradea.

Un proiect de hotărâre care permite Municipalităţii să controleze comerţul cu produse halucinogene, euforice, sedative sau stupefiante va intra luni în dezbaterea Consiliului Local. Iniţiativa aparţine social democratului Bogdan Hossu şi udemeristului Szabo Joszef dar este susţinută şi de pedelistul Nicuşor Lepădatu. „Am vrut să oferim Primăriei un instrument simplu de lucru în această problemă”, a precizat Hossu cu ocazia celei mai recente întruniri a Consiliului Local.

Dacă propunerea sa conţinea cinci alineate, cea care intră maine în plen este un document mai complex, al cărui conţinut se întinde pe două pagini. Primul punct se referă la împuternicirea Primăriei de a emite „o autorizaţie specială” comercianţilor de astfel de produse. Chiar şi autorizate de Primărie, locaţia magazinelor de vise trebuie foarte bine aleasă dacă patronii nu vor să se expună la amenzi sau suspendarea activităţii.

Sub un km

Proiectul de hotărâre interzice comercializarea şi distribuirea gratuită a produselor de acest gen în magazine aflate la mai puţin de 1.000 de metri de unităţi de învăţământ de toate gradele, cămine sau locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, cantine, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze sportive, parcuri, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement sau distracţie, gări sau autogări.

În completarea cadrului legal naţional, juriştii Municipalităţii propun şi interzicerea derivaţilor precum cei cunoscuţi ca „sare de baie” sau îngrăşământ pentru plante şi a altor canabinoizi sintetici. Lista de substanţe propuse pentru interzicere poate fi modificată în timp, pe măsură ce comercianţii devin mai inventivi. Aplicarea HCL cade în sarcina poliştilor comunitari şui a funcţionarilor din Primărie. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei dar se poate ajunge şi a suspendarea autorizaţiei pe termen nedeterminat sau chiar anularea acesteia.

C.GH.

 

 

Taguri: ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor