Etnografii reuniţi la Muzeu

Etnografii reuniţi la Muzeu
A devenit aproape o traditie ca Muzeul Tarii Crisurilor sa gazduiasca, în fiecare toamna, câte o manifestare de anvergura a institutiilor muzeale din România.

Dupa ce anul trecut sub acoperisul Palatului Baroc s-a adunat elita muzeografilor de arta din toata tara, anul acesta, în perioada 10-12 noiembrie, saloanele aceleiasi cladiri vor fi ocupate de specialistii în etnografie si etnologie ai muzeelor de profil autohtone.

Derulat sub genericul „Sesiune a muzeelor de etnografie si arta populara si a Asociatiei Etnologilor din România”, evenimentul va aduna numerosi specialisti din întreaga tara. Vor fi prezenti muzeografi, cercetatori stiintifici, universitari din cele mai importante centre ale tarii.

Deschiderea oficiala a sesiunii va avea loc joi, 10 noiembrie, de la ora 10:30, în Sala Nicolae Tonitza.

Comunicari si vizite

Cei 60 de specialisti invitati se vor lansa în prima zi în diferite subiecte care se leaga în mod direct de conditia muzeelor de etnografie, situatia patrimoniului detinut de muzee etc. În decursul aceleiasi zile, începând cu ora 19:00, vor avea loc si patru lansari de carte. A doua zi, de la ora 9:00, seria de comunicari stiintifice va continua pe sectiuni speciale. Seara, programul contine un spectacol sustinut de ansamblul folcloric al Caminului Cultural din Tilecus, judetul Bihor.

În ultima zi, oaspetii vor putea vizita Muzeul Bihorului, din orasele Berettyoujfalu si Letavertes (ambele din Ungaria), unde vor fi gazduiti de membrii Uniunii Culturale a Românilor din localitate.

Laura Voicu