Eugen Țugulea la 88 de ani, din nou pe scenă, la Oradea

Eugen Ţugulea „în pielea” lui Silviu Moisă
Eugen Ţugulea „în pielea” lui Silviu Moisă - © FOTO: Mălina Guler
Spectacolul „Zloată sau viitorul președinte al României”, în premieră pe scena teatrului Arcadia.

După-amiaza zilei de joi, 10 octombrie, a fost consacrată premierei pamfletului socio-politic din stagiunea 2019-2020 a Trupei Iosif Vulcan, avându-l ca protagonist pe actorul Eugen Țugulea, în Sala Arcadia.

„Zloată sau viitorul președinte al României” este o piesă clasată pe locul al doilea la Concursul de Creație Dramatică, organizat de Teatrul Regina Maria – ediția 2018, iar până acum a fost prezentată publicului doar sub formă de spectacol-lectură, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea din anul acesta.

Aflat în pielea personajului central numit Silviu Moisă, actorul Eugen Țugulea s-a transpus de această dată într-un cetățean afectat psihic, ușor bipolar și extrem de interesat de rolul de Președinte al României. Întreaga acțiune se petrece într-un tramvai, unde personajul își revarsă „zloata” interioară față de lumea contemporană. Considerat înapoiat, „nebunul din tramvai” demonstrează că este totuși „un om la zi, adică are Facebook, WhatsApp şi urmăreşte cele mai interesante emisiuni pe Discovery şi Viasat History”.

„Nu vi se pare c-am uitat să zâmbim?”

Chiar dacă manifestarea comică a campaniei sale electorale dezvăluie publicului partea de nebunie, Silviu Moisă strigă și adevăruri lucid de dureroase. Cel mai dureros adevăr a fost plasat la sfârșitul piesei: „Știți ce e cel mai trist? Că cei ca mine au ajuns să spună adevărul. Ăsta e Adevărul. Și eu îl urlu în fața voastră! E un pic trist, nu?”.

Eugen Țugulea și-a dedicat întreaga viață scenei, fiind deținător al Premiului special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei, acordat de Senatul UNITER, în 2016. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (1955), este actor de peste 60 de ani și scriitor de scenarii și poezii. Și-n ziua de azi, actorul, la cei 88 de ani ai săi, a avut puterea de-a urca pe scena orădeană și de a interpreta un pamflet, singur pe scenă.

Echipa tehnică a spectacolului a fost formată din: Petru Papp (regia tehnică), Adeline Tripa (sufleor), Adrian Gherdan (lumini), Sergiu Domide şi Lucian Obadă (sunet).

Următoarele reprezentaţii ale piesei vor avea loc în 26 octombrie şi 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului, de marţi până vineri, în intervalul orar 12:00–18:00, respectiv sâmbătă, între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online, pe www.biletmaster.ro.

Mălina Guler0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !