Eugeniile fac furori la Barcelona

Reactualizat la:
Eugeniile fac furori la Barcelona
Intre 10 si 14 martie, la Barcelona, Salonul International de alimente si bauturi Alimentaria 2008 a reunit peste 1.500 de firme, de pe cinci continente, anunta Adevarul.

In pavilionul romanesc au fost prezente 17 companii. Reprezentantii acestora au creat o atmosfera specific romaneasca, cu rafturi pline cu zacusca, muraturi, preparate din carne, carnati, cozonaci, eugenii sau vinuri. Din toate se putea gusta, spre fericirea trecatorilor pofticiosi, dar si a eventualilor clienti.

Datorita comunitatii mari de romani din Spania, piata iberica a devenit atractiva pentru firmele de produse alimentare din tara. “Mai ales cand vine vorba de carnati, toba si alte mezeluri”, sustine Valentin Vasiliu de la Caroli Foods.

“Chiar daca se fabrica mezeluri si in Spania, nu se compara cu cele din Romania”, adauga Vasiliu. Cramele Odobesti, aflate la primul contact cu piata spaniola, au obtinut comenzi directe. “Vrem sa facem vizibil vinul romanesc pe piata spaniola, mare consumatoare de vin”, ne-a spus Lucian Neacsu.

Dintre dulciuri, cele mai apreciate au fost eugeniile. “Sunt cautate cele cu crema de lamaie sau capsuni, nu Eugenia clasica, aceea care le place romanilor”, explica Dan Zafiu, de la firma Dobrogea Grup.

Chiar daca in Spania pretul produselor poate ajunge de trei ori mai mare fata de cel din tara, din cauza costurilor adiacente, “in 2007, s-a dublat valoarea vanzarilor catre firmele din Spania”, afirma Camelia Mugea, reprezentantul companiei Natex, deja prezenta pe piata spaniola de peste trei ani.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase