Euro-seminar la graniţă

Euro-seminar la graniţă
Ofiteri italieni si francezi i-au instruit pe politistii de frontiera români timp de trei saptamâni. Seminarul international gazduit de Directia Politiei de Frontiera Oradea face parte dintr-o conventie de înfratire institutionala cu Franta si cu Spania, ce urmareste dezvoltarea unei cooperari privind securizarea frontierelor externe si interne ale Uniunii Europene.

La seminar au luat parte, pe lânga sefii Punctelor de Contact de la Oradea, Galati, Iasi, Giurgiu, si cei din Bulgaria, Ungaria si un ofiter de legatura italian.


Dupa intrarea în UE se va desfiinta controlul la frontiera, astfel ca se pune deja un accent deosebit pe centrele de contact. „Cooperarea politieneasca în Europa sub forma de puncte de contact este o ideea destul de noua, dar foarte necesara în conditiile actuale. La Oradea am oferit colegilor nostri români, unguri si bulgari toate informatiile în acest sens”, a precizat Jean Jaques Willem, expert al UE.


„Factorul uman este compensat de cel tehnic, si nu invers. De aceea, este foarte important ca oamenii sa fie cât mai bine pregatiti”, este de parere Ioan Gal, seful Punctului de Contact Oradea.

Simona Drimbau