Eurobusiness, pe doua fronturi

2Comentarii
Eurobusiness, pe doua fronturi
Şefii Samsung i-au tatonat pe edilii Oradiei pentru deschiderea unei unităţi de producţie în parcul industrial.

Banca austriacă Hypo Investment este potenţială finanţatoare pentru jumătate din investiţia de 20 milioane euro necesară în Parcul Industrial. În paralel, pentru obţinerea celeilalte jumătăţi, Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest proiectul tehnic de execuţie, fază preliminară finanţării. „Ei au cea mai bună ofertă, foarte aproape de cea a BCR”, ne-a informat Eduard Florea, şeful finanţelor locale, cu precizarea că semnarea unui contract pe 10 milioane euro trebuie avizată de o comisie de împrumuturi locale din Capitală. Pe lângă acestea, au mai depus oferte alte două bănci – Unicredit şi Raiffeisen.

Banii rezervaţi

Finanţarea nerambursabilă pe care o urmăreşte municipalitatea urmează un întreg lanţ birocratic. Va produce efecte vizibile undeva în primăvara anului viitor, după semnarea unui precontract şi după o vizită în teritoriu a finanţatorului. „Prin proiect am solicitat finanţare pentru 11,5 kilometri de drum, pentru reţeaua de apă şi canal, staţia de transformare curent şi reţeaua de distribuţie şi pentru termoficare”, spune Marcel Boloş.

Boloş este sigur că banii vor ajunge la Oradea: „când ai depus proiectul tehnic de execuţie ai deja banii rezervaţi. Trebuia să ne mişcăm repede pentru că aici se merge pe principiul primul venit, primul servit”.

Tatonări

Chiar în condiţiile în care Eurobusiness este doar puţin mai mult decât un teren viran pe Borşului, lângă fostul PIC, sunt parcele atribuite deja iar tatonările continuă.

Plexus Corp, companie de pe piaţa echipamentelor pentru telecomunicaţii şi infrastructură wireless, produse industriale, echipamente medicale şi echipamente din domeniul militar şi aeronautic intenţionează să concesioneze anul viitor aproximativ nouă hectare de teren în Parcul Industrial, lângă cel concesionat de compania coreeană Shinheung. Recent şi boardul Samsung a făcut o vizită informală edililor pentru acelaşi motiv. Punctând că vizita Samsung a fost neoficială, Delia Ungur, administratorul Eurobusiness, a precizat că Samsung este legat de Oradea din cauza numărului mare de subcontractori.

C.G.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor