Europe Direct la Agora

Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Instituţia va funcţiona în cadrul Universităţii Agora din Oradea. Ultima conferinţă de presă, din acest an, a conducerii Universităţii Agora a fost prilejuită de deschiderea unui centru de documentaţie europeană.

“Europe Direct la Universitatea Agora”, a fost tema de discuţie. Evenimentul a avut loc în prezenţa coordonatorului de reţele Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Doina Şerban. Aceasta a prezentat rolul acestor reţele de informare atât în România ca membră a Uniunii Europene, cât şi în celelalte state membre. Conferinţa este organizată de către Centrul de Documentaţie Europeană din cadrul Universităţii AGORA şi este parte a unei serii de manifestări care vor avea loc sub egida acestui centru.

Ce este CDE?

„Centrul de Documentaţie Europeană este un serviciu de transmitere a informaţiilor europene cu scopul de a promova şi consolida studiile şi cercetarea în domeniul integrării europene. Obiectivul centrului este de a permite tuturor cetăţenilor din regiunea noastră, dar în primul rând studenţilor, să obţină informaţii, consultanţă, asistenţă şi răspunsuri la întrebări privind legislaţia, politicile, programele şi oportunităţile de finanţare ale Uniunii Europene”, spune Laura Raţ Boşca, director al CDE din cadrul Universităţii Agora.

Invitaţi în cadrul conferinţei au fost: conf. univ. dr. Sorin Şipoş, comisar Nicolaie Iancu, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Borş, conf. univ. dr.Vasile Creţ, dr. Mircea Botoş. Temele de discuţie au fost: „Istoria o lecţie de viaţă”, „Securizarea frontierelor. Libera circulaţie a persoanelor” şi „Mens sana in corpore sano”.

Veronica Bursasiu

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !