EuroRegional News Aggregator, prezentat la Timisoara

De D.S.B.
EuroRegional News Aggregator, prezentat la Timisoara
Cetăţenii din Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa au de câteva luni un instrument ce îşi propune să crească gradul de informare şi accesul la ştiri şi informaţii de interes regional transfrontalier. Agregatorul de ştiri www.ernainfo.eu oferă, în română, maghiară, sârbă şi engleză ştiri şi articole relevante identificate în această zonă.

Agregatorul de ştiri www.ernainfo.eu oferă, în română, maghiară, sârbă şi engleză, pe de o parte, ştiri şi articole relevante identificate şi formulate de o echipă de specialişti din România şi Ungaria, şi, pe de altă parte, o selecţie a fluxului de ştiri primit în sistem RSS din diferite surse, incluzând mass-media, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale. “Proiectul continuă, de fapt, eforturile de promovare a colaborării regionale transfrontaliere iniţiate în urmă cu peste un deceniu de jurnalişti ai posturilor publice de radio din Timişoara, Szeged şi Novi Sad. În prezent agregatorul de ştiri este singura sursă de informare prin care, spre exemplu, cetăţenii din Timişoara pot afla în limba română noutăţi despre ce se întâmplă la Szeged, iar cetăţenii din Szeged pot fi la curent cu noutăţile din Timişoara. Ne dorim mai multe informaţii pe teme regionale şi, implicit, întărirea identităţii euroregionale”, a spus, luni, Călin Rus, din partea Institutului Intercultural Timişoara. Institutul Intercultural Timişoara împreună cu partenerii proiectului ERNA – EuroRegional News Aggregator, societatea cu răspundere limitată non-profit de utilitate publicǎ DKMT, au organizat, luni, la Casa Adam Muller Guttenbrunn un atelier de lucru pe această temă. A fost prezentat proiectul ERNA şi oportunităţile pe care le oferă agregatorul de ştiri www.ernainfo.eu în cadrul cooperării transfrontaliere şi modul în care se armonizează informaţiile transmise prin fluxurile RSS în vederea preluării acestora în cadrul agregatorului de ştiri www.ernainfo.eu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !