Euroservicii pentru scleroză multiplă

1Comentariu
ORADEA – Doresc să se alinieze standardelor europene! Acesta este scopul principal al proiectului iniţiat pe 1 octombrie de către Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR) şi care se va derula pe parcursul unui an.

Intitulat „MS Help Desk – Atingerea standardelor europene în serviciile de scleroză multiplă”, proiectul vizează realizarea şi promovarea de instrumente de lucru standardizate pentru serviciile socio-medicale din domeniu. Finanţarea proiectului, a cărui valoare se ridică la 41.000 de dolari, este asigurată de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

„Proiectul de faţă vine ca o soluţie pentru problemele persoanelor afectate de scleroză multiplă, propunându-şi să implice pacienţii în procesul de luare a deciziilor, în militarea pentru dreptul acestora la informare, servicii mai bune şi acces la tratament”, a declarat Carmen Oşvat, director executiv al SSMR, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la sediul societăţii.

Până în momentul de faţă s-a reuşit în cadrul proiectului constituirea grupului de lucru, cât şi realizarea stagiului pentru specialiştii din cadrul acestui grup la Societatea Britanică SM din Londra, în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie. Totodată, s-a elaborat planul de lucru pentru dezvoltarea standardelor şi a ghidurilor.

Informare directă
SSMR, al cărei sediu central se află la Oradea, numără în întreaga ţară 12 organizaţii. Persoanele care au nevoie de consiliere din partea membrilor săi li se pot adresa direct prin intermediul liniei telefonice gratuite „Help Line” la numărul 0.800/800.044, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00. „Pentru o mai bună informare a pacienţilor care se află în baza noastră de date, edităm trimestrial revista Columna. Totodată, reprezentanţii societăţii fac demersuri anuale la Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea numărului de tratamente pentru această categorie de bolnavi, al căror număr creşte simţitor, mai ales în rândul tinerilor. La ora actuală se estimează că în România au acest diagnostic 20.000 de persoane”, adaugă Carmen Oşvat.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor