Evaluarea lui Ungureanu, contestată

6Comentarii
Evaluarea lui Ungureanu, contestată
DEVA – Sindicatul Thalia al Teatrului Municipal Deva (TMD) a depus, în ziua următoare evaluării directorului Nicodim Ungureanu, la Consiliul Local (CL) Deva, o notificare prin care este contestată evaluarea. Video 

În această notificare sindicaliştii cer constituirea unei noi comisii de evaluare. În funcţie de răspunsul CL la această notificare sindicaliştii vor continua sau nu demersurile în acest sens, la Prefectura Hunedoara şi chiar în instanţă. Evaluarea făcută la CL Deva este considerată de contestatari ca fiind “incorectă şi părtinitoare”.

 

Întregistarea audio a evaluării, după primul an de activitate al lui N. Ungureanu în teatrul devean, a ajuns la presă. Dacă în data de 17 aprilie, la prima înfăţişarea a directorului în faţa comisiei de evaluare, amânată până în 7 mai pentru că Ungureanu nu s-a prezentat corespunzător, la evaluarea care s-a ţinut în 8 mai, acestuia nu i s-a mai cerut nimic!? Ferit de ochii presei, N. Ungureanu a discutat cu comisia Contractul Colectiv de Muncă al Instituţiei nu ceea ce trebuia evaluat. Comisia părea să nu bage de seamă acest lucru. Doar consilierul Francisc Kovacs ştia pentru ce se află acolo. În plus, în dosarul comisiei exista, din 17 aprilie, o cerere a Sindicatului Thalia care urma ca în 7 mai să primească un răspuns. “Nu s-a primit niciun răspuns. A fost doar o promisiune neonorată de comisie, deşi ar fi fost indicat ca datele furnizate de noi să fie comparate cu cele prezentate de N. Ungureanu pentru că acesta a dat comisiei date false” a spus Torino Bocaniciu, liderul de sindicat.

 

Contestatarii evaluării lui Ungureanu susţin că aceasta nu s-a făcut corect făcând o comparaţie a activităţii actualului director cu cea a fostului manager al teatrului, Turi Zoltan, dar şi pentru că au constatat că Ungureanu a prezentat comisiei falsuri pentru a acoperi ilegalităţile pe care le-a făcut. De asemenea, ei consideră că Primăria Deva a cântărit cu măsuri diferite activitatea actualului director, comparativ cu performanţele predecesorului său Turi Zoltan. Acesta a primit calificativul negativ din partea comisiei de evaluare, în 2007, deşi a îndeplinit mult mai multe obiective asumate prin contractul de management decât Ungureanu.

 

Spre exemplu, la capitolele: Venituri proprii: Ungureanu (planificat – 65.000, realizat – 33.600); Turi (planificat – 65.000, realizat – 56.365). Spectacole: Ungureanu (planificate – 100, realizate – 44); Turi (planificate – 69, realizate – 102). Sub conducerea lui Ungureanu, gradul de acoperire din venituri proprii a cheltuielilor Teatrului a fost acoperit doar în proporţie de 3,75 la sută, în loc de 25,11 la sută, cât prevede contractul de management. Cu toate acestea, TMD a avut cheltuieli exorbitante cu unele spectacole: “Dineu cu proşti” (67.421 de lei) sau “Concert de iarnă” (45.386 de lei). Cu toate acestea, Ungureanu a primit ieri calificativul pozitiv. Au fost de partea lui: viceprimarul Florin Oancea, consilierii liberali Marcel Morar şi Florin Iacob şi directorul economic al Primăriei Deva, Viorica Nicula. Singurul care i-a dat calificativ negativ lui Nicodim Ungureanu a fost consilierul PD-L Francisc Kovacs.

Sanda Bocaniciu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor