Evaluarea națională la primară și gimnaziu

În bănci, pentru examenul la evaluarea națională
În bănci, pentru examenul la evaluarea națională
După școlarii claselor a II-a a venit rândul celor din a IV-a să treacă peste testele de la evaluarea națională. La rând urmează cei din clasele a VI-a.

Elevii claselor a IV-a au început examenul de evaluare națională. Astfel, miercuri a avut loc proba la limba română în cadrul evaluării naționale, iar ieri s-a dat testul la matematică, urmând ca pe parcursul zilei de azi elevii minorităților naționale să dea proba la limba maternă.

La rând vor urma elevii claselor a VI-a, care vor avea examenul de evaluare națională în zilele de 10 și 11 mai, cu probe la limbă și comunicare, respectiv matematică și științe. Cei mai harnici au fost școlarii claselor a II-a, care au dat examenul de evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanța de primăvară.

Este al patrulea an la rând în care elevii susțin aceste evaluări. Rezultatele obținute de elevi nu se trec în catalog, însă vor fi evaluate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Aceste evaluări au rolul de a scoate în evidență nivelul de pregătire al fiecărui elev, pentru a se cunoaște unde aceștia au lipsuri și unde dascălii mai trebuie să lucreze cu ei.

În acest an, pentru prima dată de când au loc evaluările naționale, rezultatele vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Școlar Județean, pentru o mai bună viziune asupra situației școlare a elevilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !