Evazionişti cu alcool

Evazionişti cu alcool
Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au reuşit joi destructurarea unei grupări infracţionale care acţiona pe raza judeţelor Bihor şi Maramureş în domeniul producerii şi comercializării ilegale de alcool şi băuturi alcoolice.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor s-au sesizat în septembrie din oficiu despre faptul că în perioada 2006 – 2007, o grupare infracţională formată din orădenii C.C.F. (40 ani) şi V.V. (40 ani), oşorheianul A.O.S. (40 ani), N.I. (39 ani), din Popeşti, şi băimăreanul P.S.C. (40 ani) ar fi utilizat alcool brut, achiziţionat fără forme legale de la mai mulţi furnizori din Maramureş, ca materie primă pentru fabricarea de votcă, rom, brandy şi alte sortimente de băuturi alcoolice.

Activităţile de procesare a alcoolului brut se desfăşurau în trei locaţii din municipiul Oradea şi localitatea Oşorhei. După producerea băuturilor alcoolice, acestea erau comercializate fără documente legale către diverse localuri din Bihor.

Joi, 15 noiembrie a.c., în urma unei acţiuni de amploare desfăşurată pe raza judeţelor Bihor şi Maramureş la care au participat peste 40 de poliţişti ai S.I.F. Bihor împreună cu alte structuri de aplicare a legii, au fost efectuate cinci percheziţii imobiliare ( patru în Bihor şi una în municipiul Baia – Mare).

În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii bihoreni au depistat trei instalaţii rudimentare de producere a băuturilor alcoolice, precum şi aproximativ 3.500 litri alcool brut, 2.500 litri băuturi alcoolice, peste 200 flacoane de diferite mărimi folosite la îmbutelierea băuturilor, peste 400 de capace şi accesorii pentru flacoane.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 10.000 lei, bani proveniţi din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.

Concomitent cu efectuarea percheziţiilor au fost efectuate controale în echipe mixte, formate din poliţişti ai S.I.F. Bihor şi comisari din cadrul Gărzii Financiare Bihor, la mai multe societăţi comerciale din municipiul Oradea şi de pe raza judeţului Bihor la care erau distribuite băuturile alcoolice produse de către suspecţi.

Astfel, au fost descoperiţi peste 600 litri de băuturi alcoolice, votcă şi rom, pentru care nu existau nici un fel de documente de provenienţă.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că pe parcursul unui an de activitate infracţională, suspecţii ar fi constituit o reţea prin care au distribuit băuturile alcoolice produse ilegal către mai mult de 30 de baruri şi restaurante din Bihor. În această perioadă, membrii grupării infracţionale ar fi achiziţionat peste 100.000 litri alcool brut, din care au fost produse şi comercializate peste 350.000 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de circa 1.200.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi a infracţiunilor de „producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă”, „achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau importatorii autorizaţi de astfel de produse” şi „utilizarea alcoolului brut, alcoolului etilic de sinteză şi a alcoolului tehnic ca materie primă pentru fabricarea băuturilor alcoolice de orice fel”, fapte prevăzute de art. 296 din Codul Fiscal.
Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase