Evaziune fiscală şi complicitate

De Alexandra Lăzureanu
Cms. Şef Ioana Indreiş
Cms. Şef Ioana Indreiş
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au propus trimiterea în judecată a doi orădeni bănuiţi de infracţiuni economice.

Mai exact marţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de doi orădeni de 52 de ani, respectiv de 24 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 52 de ani că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, serviciile prestate intracomunitar către o societate comercială germană, şi nu a declarat organului fiscal competent veniturile obţinute din prestarea acestor servicii. prejudiciind bugetul general consolidat cu suma de 116.416 lei, fiind sprijinit în activitatea sa de tânărul de 24 de ani. Poliţiştii SICE din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor două persoane.

De asemenea, marţi, poliţiştii din cadrul aceluiaşi departament au finalizat cercetările şi faţă de o femeie de 32 de ani, din Municipiul Oradea, bănuită de comiterea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni o bănuiesc pe femeie că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, în perioada mai 2011- mai 2013, ar fi reţinut în mod repetat de la angajaţi sumele reprezentând impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia individuală de asigurări sociale, contribuţia individuală de asigurări pentru somaj şi contribuţia pentru asigurări de sănătate pe care nu le-a vărsat în termenul prevăzut de lege, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 20.156 lei.

„Poliţiştii au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată” precizează comisar şef Ioana Indrieş, din cadrul IPJ Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !