Eveniment cu marca inregistrata

De Veronica Bursaşiu
Vineri seara a avut loc în The One concursul sub titulatura Miss Bikini The One.

În urma pormovării acestui eveniment, Viorel Bratu a trimis la redacţie câteva precizări legate de marca Miss Bikini.

„ Prin societatea mea „Tres Jolie”, am organizat în ultimii 10 ani o suită de evenimente de modă şi divertisment, care au fost preluate de mai toate televiziunile naţionale.

Datorită colaborării permanente cu instituţii de media, toate evenimentele sunt realizate sub mărci înregistrate la OSIM, în nume propriu sau în numele societăţii pe care o deţin. (…) Vă rog să mă susţineţi în acţiunile mele pentru combaterea concurenţei neloiale şi a contrafacerii la care “Tres Jolie” este supusă de clubul orădean „The One”, care chiar în acest moment organizează o preselecţie pentru evenimentul “Miss Bikini”, promovată pe media. Marca Miss Bikini este înregistrată la Osim de mine pentru mai multe clase, inclusiv 35 şi 41. Deţin un portofoliu vast de mărci protejate pentru clasele 35 şi 41, adică publicitate şi organizare de spectacole.

Orice persoană fizică sau juridică are acces la aceste informatii pubicate pe site-ul oficial www.osim.ro. Încălcarea cu bună ştiinţă a dreptului exclusiv asupra mărcii Miss Bikini îmi aduce prejudicii financiare şi de imagine.

Conform art.83 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, aceasta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

De asemenea, conform art 36 din aceeaşi Lege, pot cere despăgubiri conform Dreptului Comun.

Folosirea mărcii fără consimţământul titularului constituie infracţiune de contrafacere.

În conformitate cu Legea nr.84/1998, am dobândit un drept exclusiv asupra mărcii înregistrate şi pot interzice terţilor să folosească în activitatea lor comercială un semn identic sau similar cu marca protejată sau să furnizeze produse sau servicii identice cu acelea pentru care marca a fost înregistrată.

Concursul Miss Bikini The One ar produce în percepţia publicului un risc de confuzie, incluzând şi riscul de asociere al mărcii înregistrate cu evenimentul lor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !