Evocare şi lansare de postumă Viorel Horj

Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai a gazduit miercuri dupa-amiaza un eveniment dedicat lansarii cartii postume de versuri „Strigatul de sub roua” a regretatului poet oradean Viorel Horj.

Aceasta carte, alaturi de penultima sa lucrare, „Imposibilul zbor de la cuib”, aparuta la începutul anului 2004, cu numai câteva luni înainte de moartea scriitorului, se constituie în adevarate testamente ale reputatului om de cultura bihorean. Constient de faptul ca suferea de o boala incurabila, Horj a tinut foarte mult sa puncteze în aceste doua carti amintirea oamenilor si locurilor al caror pamânt l-a primit o data cu încheierea existentei sale fizice.


Cartea a aparut sub egida Despartamântului Oradea al ASTREI care a fost, de altfel, si organizatorul acestei evocari a unei personalitati de exceptie a culturii bihorene.
Prezentarea personalitatii si cartii poetului a fost facuta de prof. Ligia Mirisan, director al Directiei pentru Cultura Bihor, conf. univ. dr. Constantin Malinas, directorul Bibliotecii Judetene, Mircea Bradu, directorul Editurii ARCA, prof. Craciun Parasca, consilier al Directiei pentru Cultura, Ioan Moldovan, redactorul-sef al Revistei „Familia”, prof. univ. dr. Blaga Mihoc si conf. univ. dr. Corneliu Craciun.

Laura Voicu