Evoluţia în timp, a punctului de pensie

Evoluţia în timp, a punctului de pensie
REŞIŢA – La începutul anului 2006, valoarea punctului de pensie era de 296,6 lei. La sfârşitul aceluiaşi an, valoarea punctului de pensie este de 396,2 lei. Majorarea nu s-a făcut brusc, ci în trei etape.

Prima etapă a avut loc chiar în luna ianuarie 2006, când punctul de pensie a crescut de la 295,6 lei, la 323,1 lei. Dar şi atunci ca şi acum, doar o parte dintre pensionari au simţit majorarea şi în portofel.

Cea de-a doua etapă a fost abia în luna septembrie 2006, când guvernul României a rectificat bugetul asigurărilor sociale de stat, măsură ce a asigurat fondurile necesare pentru majorarea pensiilor din sistemul public, începând cu 1 septembrie 2006. Valoarea punctului de pensie a crescut atunci cu 5 %, respectiv de la 323,1 lei, la 339,3 lei.

Ultima creştere

Iar cea de-a treia şi ultima majorare, pentru acest an, a avut loc în luna decembrie. Guvernul României rectifică în 20 noiembrie 2006 bugetul asigurărilor sociale de stat, iar datorită acestei rectificări, s-au asigurat fondurile necesare pentru majorarea pensiilor din sistemul public, începând cu 1 decembrie a.c. Valoarea punctului de pensie a crescut începând de la aceasta data cu 16,8 %, respectiv de la 339,3 lei, la 396,2 lei.

Având în vedere rezultatele procesului de recalculare desfăşurat în cele 4 etape, pe parcursul anului 2005, respectiv faptul că nu toate pensiile au cunoscut o creştere a cuantumului, efectele aplicării noii valori a punctului de pensie asupra punctajului rezultat în urma recalculării, sunt diferite.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase