Ex-manager pus în drepturi

28Comentarii
Fostul manager al Spitalului TBC a câştigat, prin instanţă, dreptul de a conduce din nou acest spital.

Ec. Dacian Foncea, dat jos din funcţia de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea la începutul verii şi-a recâştigat postul.

Miercuri, instanţa de judecată a dat verdict pozitiv în privinţa reocupării funcţiei de manager la spitalul menţionat mai sus.

Dacian Foncea a fost dat jos din funcţie de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Bihor, la doar câteva zile de la trecerea spitalului din subordinea ministerului în cea a Primăriei Oradea. Foncea a intentat proces şi şi-a recâştigat acum postul, magistraţii dispunând aplicarea imediată a sentinţei care prevede repunerea lui în funcţia de manager la Spitalul TBC.

Teoretic, pârâţii, reprezentanţii DSP, pot face recurs, însă, susţine Foncea, instanţele de judecată superioare dau de regulă verdict similar cu primul.

Substrat politic

Dacian Foncea face parte dintre managerii susţinuţi de reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal, şi, aflat de câţiva ani la cârma spitalului, a reuşit să restructureze unitatea, oferind condiţii hoteliere şi medicale mult mai bune pacienţilor internaţi sau care solicită ajutor medical de specialitate.

În decembrie anul trecut, Guvernul liberal a permis unificarea spitalelor orădene: TBC, Maternitate, Neuropsihiatrie şi „Dr. Gavril Curteanu”. După instaurarea actualului guvern, unificarea spitalelor a fost decimată, dar, în primăvara acestui an, toate aceste spitale s-au reunificat sub cupola Primăriei Oradea. În perioada trecerii de sub tutela Ministerului Sănătăţii sub cea a Primăriei, Ministerul Sănătăţii a operat însă unele schimbări, justificate îndeosebi politic sau pe baza unei ordonanţe de guvern care nu a mai permis ca spitalele să fie conduse de economişti sau jurişti ci doar de medici profesori universitari, cu cursuri de management sanitar sau management „agreate” de Ministerul Sănătăţii.

Otilia Şandor28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor