Examen „cu cântec” la Maternitate

1Comentariu
ORADEA – Concursul pentru ocuparea celor opt posturi de asistent medical, dintre care cinci pe secţii şi trei la staţia centrală de serilizare, şi a celor şapte posturi de infirmieră din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Oradea s-a lăsat încă de la început cu scandal.

Conducerea instituţiei era acuzată că nu organizează în mod transparent concursul, afişând în mod ambiguu tematica de concurs. „Suntem acuzaţi că nu am prezentat corect tematica şi metodologia de concurs.

Aceasta a fost afişată la poartă, unde o putea vedea toată lumea. Este normal ca tematica pentru viitoarele asistente de pe secţie să fie diferită de cea a candidatelor de la staţia de sterilizare, deoarece activitatea lor va fi diferită”, susţine dr. Liana Antal, manager al Maternităţii.

„La poartă s-a afişat şi numărul de dosare depuse – 18 pentru asistent medical şi 14 pentru postul de infirmieră – cât şi data şi ora la care va începe concursul” adaugă dr. Antal.

 

Din 32 au rămas 4

La prima probă de examinare, cea scrisă, susţinută ieri, din cele 32 de candidate înscrise s-au prezentat doar 28, din care au obţinut notă de trecere doar patru candidate, cu note cuprinse între 7 şi 8,1. „Cele patru candidate sunt toate pentru postul de asistent medical. Nici o infirmieră din cele 14 înscrise nu au trecut examenul.

Corectarea s-a făcut după barem, lucrările însă au fost foarte slabe. S-au pregătit superficial. Tocmai de aceea cred că nu au avut curaj să depună nici una dintre candidatele respinse contestaţie”, ne-a declarat azi dr. Antal, înainte de desfăşurarea ultimei probe: cea a interviului. Înainte de interviu, toate cele patru candidate erau vizibil emoţionate.

„Examenul scris a fost cam greu. Dar ne bucurăm că a trecut. Sperăm să trecem cu bine şi de această probă”, ne-a mărturisit una dintre candidate. Şi comisia a fost mulţumită. Toate cele patru au luat note mari, de 9 şi de 10.

 

Alt concurs

Pentru a putea lua testarea scrisă, candidatele trebuiau să obţină minimum nota 7. Mai mult de jumătate nu au luat însă nici măcar nota 5, câteva abia obţinând nota 2.

„Noi avem nevoie de acest personal. De aceea în perioada următoare va trebui să mai organizăm o dată concursul. Ne pare rău că s-a întâmplat aşa, mai ales că unele dintre candidatele respinse lucrează în spital pe posturi temporare şi la partea practică sunt foarte bune.

Dar trebuie să treacă această examinare”, conchide dr. Antal. Din comisia de examinare au făcut parte, pe lângă conducerea Maternităţii, atât medici de pe secţii cât şi asistente şi reprezentanţi ai ASP Bihor şi ai Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor, filiala Bihor.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor