Examen de acces pentru experţi contabili

Examen de acces pentru experţi contabili
Examenul este anual, unic pe ţară şi va avea loc în zilele de 25 iulie şi 1 august.

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) organizează cel mai important examen în vederea obţinerii calităţii de expert contabil sau contabil autorizat. „Este vorba de examenul de acces la stagiu pentru dobândirea calităţii de expert contabil sau contabil autorizat. Acesta se organizează anual şi este unic pe ţară. Examenul este multidisciplinar”, ne-a informat Leonica Bochiş, directorul executiv al CECCAR Bihor.

Condiţii

Sesiunea 2010 a examenului se va organiza în zilele de 25 iulie şi 1 august. În 25 iulie, de la ora 9:00, va avea loc proba scrisă la disciplinele: Contabilitate, Fiscalitate şi Drept, cu o durată de trei ore pentru categoriile expert contabil şi contabil autorizat. În ziua de 1 august, ora 9:00, va avea loc proba scrisă la disciplinele: Evaluare economică şi financiară, Audit, Expertiză contabilă şi Doctrina profesională şi deontologie, pentru experţi contabili.

„Înscrierile la examenul de acces la stagiu se fac până la data de 15 iunie”, a precizat Leonica Bochiş. Sunt necesare următoarele documente: Cerere şi CV adresată preşedintelui filialei corpului de domiciliu; copie de pe diploma de studii, legalizată; copie după actul de identitate; certificat de cazier judiciar; adeverinţă medicală şi trei fotografii tip carte de identitate. Taxa de înscriere este de 175 de euro pentru experţi contabili şi 125 de euro pentru contabili autorizaţi. „Tematica examenului de acces, inclusiv bibliografia sunt pe site-ul filialei la adresa www.ceccarbihor.ro”, a subliniat directorul CECCAR Bihor.

La examenul de acces la stagiu pentru profesia de expert contabil sau contabil autorizat se poate înscrie orice persoană care îndeplineşte următoarele conditii: are capacitatea de exerciţiu deplină; are studii economice superioare sau medii, cu diploma recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi nu a suferit nici o condamnare care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societăţilor comerciale.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !